DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Programma “Latvijas skolas soma” Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolā: ekskursija uz Lūznavas muižu

2023.gada 25.janvārī programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros 5.a un 6.a klases skolēni kopā ar klases audzinātāju Karīnu Gomolu  un skolotājām Ilonu Šestaku, Gundu Pastari un Ludmilu Voicehovsku apmeklēja Lūznavas muižu. Pasākuma mērķis: papildināt savas zināšanas par Latvijas vēsturi un ainavu.

Ekskursija notika pa muižas ēkas un parka teritoriju gida–stāstnieka pavadībā. Bija interesanti uzzināt muižas vēsturi un  jūgendstila pazīmes. Lūznavas muiža ir Latgales jūgendstila pērle, kas 20. gadsimta sākumā celta kā vieta mākslai un mūzikai, ir piedzīvojusi vēsturiskās pārmaiņas, kļūstot par skolu, kara štābu, atkal skolu, pagasta pārvaldi un bibliotēku, bet 2015. gadā atdzimusi no jauna, lai iedvesmotu un kļūtu par īsto vietu, kur mīt MŪZA. Pēc tam apmeklējām izglītojošu grafikas nodarbību, kur bija iespēja izveidot suvenīru ar jūgendstila ornamentiem linogriezuma tehnikā, arī mēs  piedalījāmies aktīvā nodarbībā “Ēkas interesanto vietu challenge”.

Ekskursijas laikā katrs skolēns atklāja sev ko jaunu, kas noderēs arī mācību procesā: vēstures un  sociālo zinību stundās.

Paldies par doto iespēju programmai “Latvijas skolas soma”.

Sagatavoja Karīna Gomola, 5.a un 6.a klases audzinātāja