DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Kā “Dzeguzīte” putniem – nometniekiem palīdzēja

Mūsu grupas “Dzeguzīte” (programmas īstenošanas vieta Raipoles 8) bērni no janvāra sākuma aktīvi pētīja Latvijā ziemojošus putnus un to rakstura īpatnības. Bērni tika iepazīstināti ar daudziem interesantiem faktiem par putnu dzīvi, varēja tos novērot pastaigas laikā. Raisoties sarunām par putniem, bērni ierosināja sniegt palīdzību pārlaist auksto ziemu, tāpēc nolēma izveidot viņiem “Ēdnīcu”.  “Ēdnīcas” tapšanā aktīvi iesaistījās bērnu vecāki, kuri ar prieku sniedza atbalstu saviem bērniem.  Bērnu un vecāku kopdarba rezultātā no otrreizējā materiāla tika izgatavotas ērtas un funkcionālas barotavas, divas barotavas tika izgatavotas no dabiskā materiāla – koka. Par putnu barības iegādi un sarūpēšanu sakām sirsnīgu paldies bērnu vecākiem.

Kad visi priekšdarbi tika veikti, 11. janvārī pastaigas laikā ķērāmies pie “Ēdnīcas” izveides iestādes teritorijā. Bērni piepildīja barotavas ar dažāda veida barību, draudzīgu putnu veselībai, un pakāra tās ceriņu krūmā.  Un nepagāja ilgs laiks, kad ieradās pirmie “Ēdnīcas” apmeklētāji – lielo zīlīšu un pilsētas baložu bariņi.

Bērni ar sajūsmu novēroja, kā jautri un draudzīgi mielojas “Ēdnīcas” viesi! Katru dienu, ejot pastaigā, gatavojam kārtējo barības devu un gaidām mūsu mazos draugus. Mēs arī apzināmies, ka par putniem būs jārūpējas līdz pat pavasarim.

Informāciju sagatavoja M.Pavlova, grupas “Dzeguzīte” pirmsskolas izglītības skolotāja