DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Programma “Latvijas skolas soma” Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolā: Daugavpils Novadpētniecības muzeja apmeklējums

2022.gada 15. decembrī Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas 4.c klases skolēni programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros apmeklēja Daugavpils Novadpētniecības muzeju ar mērķi sekmēt kultūrvēsturskā mantojuma apzināšanu.

Skolēni iepazinās ar muzeja darba prioritātēm, uzzināja, kā un kāpēc tika atklāts muzejs. Ekskursijas laikā viņi iepazinās ar skolu un skolas dzīvi agrāk, ka meitenes mācījās atsevišķi no zēniem, ekskursijas vadītāja aizraujoši pastāstīja un parādīja par bruņinieku dzīvi un munīciju, Dinaburgas pili, to uzbūvi.

Muzeja kolekciju un eksponātu apskate rosināja skolēnu interesi par sevis izzināšanu, attīstīja redzesloku, domāšanu. Ekskursijas laikā katrs skolēns atklāja sev kaut ko jaunu, ieguva jaunās zināšanas. Jaunas zināšanas un gūtās emocijas noderēs arī mācību procesā: sociālo zinību un vēstures, valodu stundās.

Paldies ekskursijas vadītājai par interesantu un izzinošu stāstu. Pateicamies arī muzeja darbiniekiem, programmas “Latvijas skolas soma” veidotājiem.

Sagatavoja 4.c klases audzinātāja L.Vingre