DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Programma “Latvijas skolas soma” Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolā: ekskursija uz Daugavpils Marka Rotko mākslas centru

Daugavpils Draudzīga aicinājuma vidusskolas 7.d klases skolēni 2022.g. 13. decembrī apmeklēja Daugavpils Marka Rotko mākslas centru ar mērķi iepazīties ar slavenā mākslinieka dzīvi un daiļradi un pamēģināt sevi mākslinieka lomā radošajā darbnīcā.

Skolēni iepazinās ar muzeja darba prioritātēm, uzzināja, kā un kāpēc tika atklāts muzejs. Kompetenta ekskursijas vadītāja pavadībā bērni atklāja sev abstrakto un reālo mākslu. Varēja iepazīties ar dažādu valstu mākslinieku veikumu, dažādām tehnikām. Lielu interesi izraisīja  Marka Rotko gleznu kolekcija. Abstraktais ekspresionisms, kurā izpildīti M.Rotko darbi, lika skolēniem padomāt, pafantazēt, izteikt savas domas, atklāt savas emocijas par mākslas darbiem.

Pēc ekskursijas bērnus gaidīja radošā nodarbība. Skolēni mācījās zīmēt grafikas tehnikā. Katrs bērns veidoja savu mākslas darbu. Darbi sanāca jauki un neatkārtojami. Skolēni izveidoja brīnišķīgu gleznu izstādi, ko var apskatīt mūsu skolas 16. kabinetā (Valmieras ielā 5).

Šī nodarbība un muzeja kolekcijas apskate rosināja skolēnu interesi par sevis izzināšanu, attīstīja radošumu.

Informāciju sagatavoja L.Puzāne