DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Ziemas ekskursija uz Latgales zoodārzu

Gaidot gaišos un sirsnīgos Ziemassvētkus, grupas “Dzeguzēns” audzēkņi (programmas īstenošanas vieta Raipoles ielā 8) vēlējās uzzināt, kā ziemas periodā jūtas mūsu mazākie draugi —  Latgales zoodārza iemītnieki?  Grupas bērni, vecāki un skolotājas ieplānoja ekskursiju uz zoodārzu, kuru īstenoja 8. decembrī.

Daudziem grupas bērniem, kuri agrāk jau apmeklējuši zoodārzu un iepazinuši tā dzīvniekus, bija interesanti uzzināt par viņu dzīvesveidu un pielāgošanās spējām ziemas gadalaikam. Bērni, kuri pirmo reizi gatavojās apmeklēt zoodārzu, ar nepacietību gaidīja šo dienu, lai noskaidrotu sev interesējošus jautājumus. Vai kāds no iemītniekiem ir devies ziemas miegā? Vai piedzimst jauni zoodārza iemītnieki? Ko vairāk ēd dzīvnieki? Vai izmainās dzīvnieku uzvedība ziemā?

Latgales zoodārzā mūs sagaidīja viesmīlīgi darbinieki – Sandra un Maruta. Aizraujošas ekskursijas gaitā tās dalībnieki tika iepazīstināti ar dažādiem eksotiskiem dzīvniekiem – surikatiem, pērtiķiem, krokodilu, hameleoniem, bruņurupučiem, dažāda veida čūskām, bruņnešiem, jautriem papagaiļiem un daudziem citiem zoodārza iemītniekiem. Īpašs un neredzēts pārsteigums bija zoodārza jaunā tualetes telpa, kurā ir grandiozs akvārijs ar dzīviem jūras iemītniekiem: korāļiem, aktīnijām un silto jūru zivīm. Uz telpas sienām ir attēlota ūdens aprite dabā, kas bērniem ir viegli uztverama un saprotama.

Ejot ciemos pie zoodārza dzīvniekiem, grupas bērni kopā ar vecākiem nolēma iepriecināt tos un sarūpēja nelielu, bet “veselīgu” cienastu: ābolus, burkānus un banānus. Pateicoties Latgales zoodārza darbinieku profesionalitātei, grupas “Dzeguzēns” bērni guva interesantus iespaidus un zināšanas par dzīvnieku dzīvi zoodārzā ziemas periodā. Bērni pateicās darbiniekiem un izteica vēlmi kādreiz atkārtoti apmeklēt zoodārza iemītniekus.

Informāciju sagatavoja grupas “Dzeguzēns” pirmsskolas skolotāja M. Pavlova