DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Programma “Latvijas skolas soma” Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolā: nodarbība “Atklātnes pasaule”

Programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros 2022.gada 5. un 7. decembrī 3.b  un 3.c klase kopā ar skolotājām Elvīru Ivanovu un Jeļenu Osipovu apmeklēja Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju, lai piedalītos nodarbībā “Atklātnes pasaule”. Mūsu mērķis bija uzzināt par musu pilsētas vēsturi un izveidot savu atklātni.

Mums bija iespēja iepazīties  ar atklātņu vēsturi, apskatīt pirmās atklātnes, uzzināt, kas ir atklātā vēstule. Programmas vadītāja demonstrēja prezentāciju par to, kā izskatījās Daugavpils pilsēta senatnē, un deva iespēju skolēniem salīdzināt to ar mūsdienu fotogrāfijām. Vērojot vecās atklātnes, skolēni izzināja, kā mainījās mūsu pilsēta (cilvēki, ēkas, transports un ielas).

Nodarbības praktiskajā daļā skolēni izveidoja savu atklātni. Viņi noformēja atklātnes, rakstot adresi, tekstu, datumu, parakstu, kā arī izmantoja zīmogu ar vārdiem “Dinaburg, Dvinsk, Daugavpils”. Atklātnes otrajā pusē pielīmēja attēlu ar veciem Daugavpils pilsētas skatiem un “novecoja” ar kafijas šķidrumu.

Pateicoties programmai “Latvijas skolas soma”, mums bija iespēja iegūt jaunās zināšanas, kas noderēs arī mācību procesā: sociālo zinību stundās. Paldies muzeja darbiniekiem un programmai “Latvijas skolas soma” par šo iespēju.

 

Skolēnu atsauksmes:

Esmu ļoti priecīgs, ka biju muzejā. Es uzzināju daudz jaunas informācijas par savu pilsētu un tās vēsturi. (Artjoms)

Apmeklējot muzeju, mēs uzzinājām, kas ir atklātā vēstule. Mēs arī paši rakstījām vēstules un taisījām atklātnes. ”Novecojam” atklātnes ar kafijas šķidrumu. Ļoti patika. (Daniels un Jegors)

 Mums ļoti patika uz atklātnēm zīmēt ar kafijas šķidrumu un arī salīdzināt Daugavpils pilsētas fotogrāfijas. (Arina un Viktorija)

Mums ļoti patika, kad muzeja vadītāja stāstīja par mūsu pilsētu Daugavpils. Uzzinājām, ka pilsētai bija daudz nosaukumu: Dinaburga, Dvinska, Borisogļebska. Mums rādīja vecus pilsētas attēlus, kurus mēs salīdzinājām. Pēc tam veidojām savas atklātnes. (Timofejs un Svetlana)

Sagatavoja 3.b kl. audzinātāja  Elvīra Ivanova, 3.c kl. audzinātāja  Jeļena Osipova