DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Izglītojošās nodarbības «Personīgā higiēna»

2022. gada 30.novembrī Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas 4.-6. klašu skolēniem tika novadītas izglītojošās nodarbības “Personīgā higiēna”, ko organizēja Slimību profilakses un kontroles centrs. Šoreiz pasniedzējas Karina un Renāte ar klasēm sadarbojās klātienē (izglītības programmu īstenošanas vietā, Valmieras iela 5).

Pasākuma laika ar skolēniem tika runāts par pusaudžu personīgo higiēnu. Tika mācīts par šādiem tematiem: sviedru dziedzeru izmaiņas, pareiza ķermeņa higiēna un apģērba izvēle; roku higiēna, t.sk., roku mazgāšanas nozīme, biežums un pareiza mazgāšanas tehnika; sejas ādas izmaiņas, tās pareiza kopšana; matu un galvas ādas kopšana; mutes dobuma higiēna, t.sk., zobu tīrīšanas nozīme, biežums un pareiza tīrīšanas tehnika; intīmās zonas higiēna.

Nodarbību laikā skolēni, veidojot komandas, sacentās savā starpā, pielietojot zināšanas un prasmes par dažādiem personīgās higiēnas aspektiem. Pēc nodarbībām visi dalībnieki saņēma balvas: dvielīšus un mitrās salvetes, kā arī informatīvo materiālu «Meitenes, puiši un pubertāte”. Labākās komandas ieguva speciāls balvas.

Paldies lektorēm  par interesantu un noderīgu nodarbību vadīšanu!

 Informāciju sagatavoja bioloģijas skolotāja Marina Pučka