DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Hakatons “Skola skolēnam”

Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar biedrību «Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klasteris» Eiropas Jaunatnes gada ietvarā 24. un 25. novembrī organizēja pasākumu – hakatonu “Skola skolēnam”, kurā aicināja piedalīties 9.-12. klases skolēnus. Hakatons vienlaikus norisinājās Liepājā, Rīgā, Valmierā un Daugavpilī un tajā ar pieredzējušu mentoru atbalstu bija iespēja radīt drosmīgas idejas un prototipus, kas palīdzētu ieraudzīt risinājumus par skolēnu emocionālo labsajūtu un pašizaugsmi, kā arī  par klimatam draudzīgas vides izveidi.

24.novembrī Daugavpilī hakatona pirmajā posmā piedalījās 16 komandas no dažādām Latgales skolām. Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolu pārstāvēja (Avenu ielā 40) 10.a klases komanda – D.Grocs, A.Ļaļins, G.Mikulovs, D.Truskovskis, I.Zenkova – un klases audzinātāja Svetlana Rudjko. Hakatona laikā dalībniekiem bija iespēja risināt vienu no trīs izvirzītajiem izaicinājumiem: “Kāda skolas vide veicina manu izaugsmi?”; “Kādai jābūt skolai, lai es justos emocionāli labi un pieņemts?”; “Kā es varu palīdzēt skolai kļūt zaļākai?”.

Vispirms mēs iepazināmies ar citām komandām, mums paskaidroja konkursa noteikumus, kritērijus, kā arī notika meistarklase par ideju ģenerēšanu un projekta izveides pamatnoteikumiem.  Pēc tam 6 stundu garumā mēs strādājām pie sava projekta idejas. Tas nebija viegls darbs, mēs centāmies strādāt kopā un apspriest visus jautājumus. Ar projekta veidošanu mums palīdzēja tiešsaistes mentori, kuri iedvēsmoja mūs idejas virzīšanā. Tad bija projektu prezentēšana, kuras laikā   katra komanda stāstīja par savu projektu un atbildēja uz žūrijas jautājumiem. Mēs piedāvājām  ideju par virtuālo  skolas valūtu (DDAkoini), kura dotu iespēju visaktīvākajiem skolēniem mācību gada beigās saņemt balvas par savu centību. Tas varētu uzlabot skolēnu motivāciju, kā arī kopējo izglītības līmeni. Beigās notika balsošana par labāko ideju, žūrija skaitīja balles un paziņoja rezultātus. Par labāko tika atzīta Daugavpils Saskaņas pamatskolas komanda “Alfa” ar ideju par pārtikas ilgtspējīgu glabāšanu.

Piedaloties hakatonā, mēs guvām pieredzi ideju virzīšanā un projektu izstrādē.

Sagatavoja 10.a klases skolēns Germans Mikulovs