DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Pilsonības mēnesis Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolā (Valmieras ielā 5)

Novembris  Latvijā ir īpašs mēnesis. Tas ir svētku mēnesis, kas katram no mums saistās ar dzimteni, mūsu valsti. Novembrī mēs atzīmējam Lāčplēša dienu,  svinam Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienu. Šajā laikā pie krūtīm tiek piespraustas sarkanbaltsarkanās lentītes, visur plīvo Latvijas karogi un skolas telpas tiek rotātas sarkanbaltsarkanajās krāsās. Tas viss veido īpašu svētku atmosfēru,  kopības sajūtu.

Visu novembri Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolā tradicionāli notika pasākumi, kas bija veltīti mūsu Latvijai:  konkursi, koncerti, radošo darbu  izstādes,  lekcijas un radošās darbnīcas.

Pasākumu mērķis bija veicināt skolēnu  patriotismu, cieņu pret Latvijas valsts vēsturi, stiprināt piederību un lojalitāti Latvijas valstij. Pasākumos bija iesaistīti 1.-12.klašu skolēni. Visās mācību un audzināšanas stundās uzmanība  bija pievērsta Latvijas tēmai.

1.d — 4.d klases skolēni piedalījās radošo darbu izstādē “Latvija mūsu sirdīs!”

5.d — 6.d un 7.d — 8.d klases skolēniem tika organizēti konkursi par Latviju — spēles „Mana dzimtene Latvija” un „Vai tu pazīsti savu pilsētu?”. Konkursu  mērķis bija palielināt skolēnu zināšanas par Latviju un  Daugavpili, veicinot patriotisma izpratni. Skolēniem vajadzēja izdomāt savas komandas nosaukumu, atpazīt Latvijas simbolus, dabas objektus, pieminekļus, festivālus un svētkus, mūsu pilsētas  ielas, ievērojamos cilvēkus, kas nes Latvijas vārdu pasaulē. Konkursa noslēgumā katrai komandai bija jāuzraksta novēlējums Latvijai dzimšanās dienā! Labākā bija 8.d kl. komanda “Balta cielava” (Sofija Daņilova, Karolina Kuzņecova, Maksis Beikuļs, Artjoms Kuzņecovs, Angelina Vetriņa, Itans Austis) un 6.d komanda ( Aleksandrs Bogdanovičs, Maksims Šutovs, Vladislavs Popkovičs, Vladislavs Korženevskis, Kirills Filipovs).

9.d un 11.d klasē notika vieslekcija, kas bija veltīta Latvijas Satversmes simtgadei.

10.d-12.d klašu skolēni piedalījās konkursā „Brīnumainā Latvija”, kopā ar skolotājiem apmeklēja Lāpu gājienu, kas arī ir mūsu skolas tradīcija.

Pamatskolas skolēni veidoja svētku plakātus par Latvijas vērtībām, bet neklātienes klašu skolēni sagatavoja apsveikumus valsts svētkos.

17.novembrī skolā notika svinīgs koncerts, kas bija veltīts Latvijas valsts svētkiem. Skanēja Latvijai veltīti silti vārdi un dzeja, skaistās un melodiskās dziesmas, kurās tika apdziedāts mūsu Latvijas skaistums. Sākumskolas dejotāji iepriecināja visus ar latviešu tautas deju.  Katrs no skatītājiem reizē bija arī dziedātājs, dejotājs un dzejoļu skaitītājs.

Lai arī turpmāk ikviens ar savu darbu, cieņu un mīlestību veido mūsu Latviju par labāko vietu pasaulē!  

Informāciju sagatavoja vēstures skolotāja Oksana Staņeviča