DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Programma “Latvijas skolas soma” Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolā: nodarbība «Senā skola»

2022.gada 31. oktobrī programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros 2.a klases skolēni kopā ar skolotāju Natāliju un Ludmilu apmeklēja Daugavpils Novadpētniecības muzejā nodarbību «Senā skola». Pasākuma mērķis: papildināt savas zināšanas par Latvijas skolas sistēmu senajos laikos.

Tā kā mēs esam tik zinātkāri, noskaidrojām, ka agrāk zēni un meitenes mācījās atsevišķi un visiem bija vienota skolas forma bez izņēmumiem. Skolas portfelis arī izskatījās savādāks nekā mūsdienās.  Mums likās, ka agrāk mācīties bija  grūtāk nekā tagad: mācības notika arī sestdienās, bet mācību stunda ilga 90 minūtes. Skolēnu rokraksts bija brīnumskaists, tāpēc ka viens no galvenajiem mācību priekšmetiem bija glītrakstīšana. Mēs arī izmēģinājām rakstīt ar tintes pildspalvām. Bija diezgan grūti, bet mums viss sanāca! Mēs tik ļoti centāmies, ka visi pirksti bija zili! 

Jaunās zināšanas noderēs arī mācību procesā: sociālo zinību stundās.

Paldies muzeja darbiniekiem par izzinošu nodarbību! Paldies programmai “Latvijas skolas soma” par iespēju uzzināt, kā bērni mācījās senāk, salīdzināt un saprast, ar ko atšķiras senā un mūsdienu skola.

Sagatavoja skolotāja Natālija Labute un 2.a klases skolēni