DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Erasmus+ (KA2) dalībnieku tikšanās Palermo (Itālijā)

Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas administrācijas pārstāvis Ivars Šķinčs un fizikas skolotāja Inna Kolpakova Erasmus+ projekta «Future skills for future school” ietvaros apguva vienas nedēļas „School education staff mobility» apmācības kursu “English for edukators: advance your career (level I)”, kurš tika īstenots Palermo (Itālija) šī gada 17.–21.oktobrī. Projektā piedalījās 16 dalībnieki: 2 no Latvijas, 6 no Lietuvas, 2 no Beļģijas, 4 no Polijas un 2 no Horvātijas. Kursa aktivitātes paredzēja angļu valodas līmeņa paaugstināšanu un sadarbības kompetences pilnveidi.

Erasmus+ projekta nodarbības bija nepieciešamas un lietderīgas, jo mūsu skolas fizikas skolotāja I.Kolpakova jau otro gadu piedalās starptautiskajā izglītības projektā «Misija X: trenējies kā astronauts!» Šo projektu veicina Eiropas Kosmosa aģentūra (ESA), Lielbritānijas Kosmosa aģentūra (UKSA) un Eiropas kosmosa izglītības resursu biroji (ESERO). Misija X ir izglītojošs izaicinājums trenēties kā astronautam, veicot gan fiziskās aktivitātes, gan uzdevumus STEAM priekšmetos. Gandrīz visi Misija X materiāli un komunikācija notiek angļu valodā.

Erasmus+ kursā īpaša uzmanība tika pievērsta runas prasmju, komunikācijas un sadarbības prasmju attīstīšanai. Katra diena sākās ar dažādām aktivitātēm, kuru laikā dalībnieki iepazina cits citu un prezentēja savu dzimto valsti un tās īpatnības (klimats, sports, nacionālie ēdieni u.c.). Tika  pilnveidota angļu valodas gramatika, paplašināts vārdu krājums, uzlabotas klausīšanās, rakstīšanas un sadarbības prasmes.

Erasmus+ projekta laikā tika pilnveidotas pedagoģiskās kompetences, kas skolotājiem  palīdz būt gataviem pārmaiņām, ko prasa izglītības reforma Skola 2030. Skolotāji ieguva dažādas idejas par mācīšanās iespējām un metodēm, kuras var izmantot turpmākajā darbā skolā, arī guva informāciju par izglītības sistēmas īpatnībām un dalībnieku pieredzi no citām Eiropas valstīm, tika izveidoti kontakti ar jauniem sadarbības partneriem no Lietuvas un Beļģijas.

Kursā tika iegūtas jaunas emocijas, idejas un priekšstati, kuri kļūs par svarīgu posmu skolas attīstības ceļā. Kursa noslēgumā dalībnieki saņēma sertifikātu “Future skills for future school. School education staff  mobility” par dalību apmācības programmā.

Informāciju sagatavoja Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas skolotāji Inna Kolpakova un Ivars Šķinčs