DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Interaktīvā spēle „Ceturtās klases skolēns uz vienu dienu!”

2022.gada 19.oktobrī Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolā notika interaktīvā spēle „Ceturtās klases skolēns uz vienu dienu!”, kurā tika aicināts piedalīties ikviens 4.klašu skolēnu vecāks. Pasākums norisinājās APU (atbalsts pozitīvai uzvedībai) programmas ietvaros.

Spēles laikā vecākiem bija iespēja iejusties 4. klases skolēna lomā un doties mācību piedzīvojumā. Aveņu ielā 40 pēc saraksta notika 4 stundas: datorika (skolotāja Anželika Anufrijeva), angļu valoda (skolotāja Viktorija Mikuļina), krievu valoda (skolotāja Žanna Ugarenko) un klases stunda (skolotāja Alīna Šumilo). Stundās vecāki rūpīgi pildīja uzdevumus, aktīvi iesaistījās diskusijās, darbojās grupās, stāstīja piemērus no savas skolas dzīves. Viņiem bija iespēja iepazīt, kā notiek mācību process viņu bērniem, un salīdzināt ar savu pieredzi. Starpbrīžos un beidzoties stundām  vecākiem bija iespēja uzdod sev interesējošus jautājumus skolotājām un psiholoģei Ludmilai Budrevičai, dalīties  emocijās.

Vecāki secināja, ka atrodoties skolēna lomā, to problēmas un emocijas kļūst saprotamākas, kā arī rodas labāka izpratne, kā viņi var atbalstīt savus bērnus.

Mīļš paldies visiem pedagogiem un vecākiem, kas piedalījās pasākumā!

Sagatavoja psiholoģe Ludmila Budreviča