DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Drošības pasākumi pirmsskolas bērniem

18.oktobrī Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas pirmsskolas izglītības programmas īstenošanas vietā Raipoles ielā 8 notika drošības pasākums bērniem. Sagatavošanas grupas apmeklēja VUGD inspektore, kura stāstīja audzēkņiem, kā pareizi rīkoties un kam jāzvana, ja notikusi nelaime.

Bērniem tika pastāstītas ļoti svarīgas lietas, kuras  jāzina katram. Ja notikusi nelaime, jāzvana 112. Nevajag filmēt un fotografēt ar telefonu negadījumu, bet uzreiz jāzvana un jāsauc palīdzība. Nedrīkst slēpties un, ja pašam nav iespējas izsaukt palīdzību, jāmeklē pieaugušais. Bērnam noteikti jāzina savs vārds, uzvārds un adrese, kur dzīvo.

Inspektore stāstīja bērniem par ceļu satiksmes negadījumiem, ugunsdrošības noteikumiem un mācīja, kā evakuēties no telpas un rīkoties ugunsgrēka gadījumā. Pasākuma laikā audzēkņi izpildīja dažādus ar drošību saistītus uzdevumus darba lapās un saņēma dāvanas no inspektores par pareizi izpildītu uzdevumu. Nodarbībai bija arī praktiskā daļa. Bērniem bija iespēja izmēģināt, kā pareizi izkļūt  no telpas, ja sākas ugunsgrēks, vai telpā ir piedūmojums.

Bērniem šis pasākums bija ļoti lietderīgs un izglītojošs. Tie uzzināja jaunu informāciju, darbojās praktiski un arī katrs saņēma krāsojamo grāmatu “Ugunsdzēsējs glābējs Guntiņš uz ceļa”, lai kopā ar grāmatas galveno varoni turpinātu apgūt rīcību dažādās situācijās.