DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Programma “Latvijas skolas soma” Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolā: koncertlekcija “Leģendas mūzikā”

2022.gada 5.oktobrī programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros 5.a , 6.b, 7.a, 7.b, 7.c, 8.b, 9.a, 9.b, 12.a klases skolēni un pedagogi apmeklēja  koncertlekciju “Leģendas mūzikā”. Pasākuma mērķis – iepazīties ar  20. un 21. gadsimta mūzikas leģendām, kas ir ietekmējušas paaudzes, atspoguļo mūsu valsts un pasaules vēsturi un kultūras mantojumu.

Pasākuma laikā skolēni iepazinās ar leģendāru mūziku pilnīgi jaunā mūzikas programmā ar jauniem stāstiem par Latvijas un pasaules leģendām mūzikā. Pārsteidza koncertlekcijas vadītāju mūzikas dotības – virtuozā mūzikas instrumentu spēlēšana un lieliskā balss. Paldies mūziķiem Mikum un Artai Abaroniņiem! Daudzi no klausītājiem pirmoreiz dzirdēja  Latvijas slaveno mūziķu vārdus  un viņu daiļdarbus. Skolēni ar lielu prieku kopā ar viesiem dziedāja populāras un aizraujošas  dziesmas, kā arī dejoja.

 Svarīgi, ka tāda veida pasākumi ir ne tikai jautri, bet arī noderīgi un izglītojoši . Iegūtās zināšanas noderēs arī mācību procesā: mūzikas, sociālo zinību un valodas  stundās.

Sagatavoja Valentīna Ribakova, 6.b kl.audzinātāja

 un Žanna Ugarenko, 7.c kl.audzinātāja