DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Programma “Latvijas skolas soma” Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolā: Muzejpedagoģiskā nodarbība «Atklātnes pasaule»

2022.gada 4. oktobrī 2.c klases skolēni kopā ar klases audzinātāju Viktoriju Mikuļinu, skolas psihologu Ludmilu Budreviču un sociālo pedagogu Ludmilu Voicehovsku programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros apmeklēja Daugavpils  Novadpētniecības un mākslas muzeju un piedalījās muzejpadagoģiskā nodarbībā „Atklātnes pasaule”. Pasākuma mērķis: papildināt savas zināšanas par pilsētas vēsturi un izveidot savu atklātni.

Programmas vadītāja parādīja prezentāciju un pastāstīja par vecām atklātnēm. Skolēni iepazina atklātņu vēsturi, apskatīja pirmās atklātnes, uzzināja, kas ir atklātā vēstule. Viņiem bija iespēja apskatīt vecās atklātnes ar Daugavpils pilsētas skatiem un salīdzināt ar mūsdienu fotogrāfijām. Bija ļoti interesanti redzēt, kā izskatījās cilvēki, ēkas, transports un ielas pirms simts gadiem. Vērojot vecās atklātnes skolēni izzināja, kā mainījās mūsu pilsēta.  Nodarbības otrajā daļā viņi izveidoja savu atklātni. Bērniem bija iespēja izbaudīt atklātnes noformēšanu (adrese, teksts, datums, paraksts, zīmogs ar vārdiem “Dinaburg, Dvinsk, Daugavpils”). Atklātnes otrajā pusē ievietoja attēlu ar veciem Daugavpils skatiem un “novecoja” savu atklātni ar kafijas šķidrumu. Tas bija aizraujoši.

Nodarbības laikā katrs skolēns atklāja sev kaut ko jaunu, ieguva jaunās zināšanas, uzzināja ka atklātnes ir vēstures avots, kas palīdz uzzināt pilsētas pagātni. Iegūtās zināšanas noderēs arī mācību procesā: vēstures un  sociālo zinību stundās.

Paldies par doto iespēju programmai “Latvijas skolas soma”.

Sagatavoja Viktorija Mikuļina, 2.c kl. audzinātāja