DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Eiropas valodu dienas

No 2022.gada 2.septembra līdz 26.septembrim pilsētā notika  Eiropas valodu dienai veltīti pasākumi, kuru tēma ir “Multilingvāls cilvēks = bagāts cilvēks”. 

Eiropas Valodu dienas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību valodu apguves svarīgumam, palielināt izpratni un cieņu pret visām Eiropas valodām, veicināt valodu mācīšanos, atainot valodu dažādību un daudzveidību, iedrošināt apgūt valodas visa mūža garumā un veicināt mūžizglītību. Eiropa ir bagāta ar valodām – tajā runā vairāk nekā 200 valodās. Tā ir bagātība, kas jāatzīst, jāizmanto un jālolo. Apgūstot jaunu valodu, mēs varam ne tikai pozitīvi ietekmēt savu karjeru, bet arī labāk izprast viens otru, pārvarot kultūras atšķirības.

Eiropas valodu dienu ietvaros Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas skolēni un skolotāji piedalījās dažādas aktivitātes: zīmējumu/plakātu konkursā “Krāsu nosaukumi dažādās valodās” (2.-4.kl.), viktorīnu konkursā “Interesanti fakti par valodu” (5.-6.kl.), multilingvistiskajā olimpiādē (7.- 8.kl.), metodisko izstrādņu konkursā valodu pedagogiem “Mana starpdisciplināra stunda”.