DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Erasmus+ projekta „Mācīties vienam no otra – veidot nākotni“ dalībnieku tikšanās Itālijā


Erasmus+ programmas pamatdarbības Nr.2 (KA2) skolu apmaiņas partnerību projekta „Mācīties vienam no otra – veidot nākotni“  (Nr. 2019-1-LV01-KA229-060348_1) ietvaros no 05. līdz 11.jūnijam notika dalībnieku tikšanās Taranto (Itālijā), profesionālajā vidusskolā IPS F.S. CABRINI.  Projekta aktivitātēs piedalījās partneri no Itālijas, Vācijas, Čehijas, Latvijas. Daugavpils 16.vidusskolu pārstāvēja skolēnu un pedagogu komanda: Sofja Poļetajeva, Arina Daškeviča,  Maija Kuzņecova,  Aleksandrs Ziļs, Vladislavs Gaiļevskis, direktore Olga Dukšinska, direktora vietniece  Regīna Urbanoviča, projekta koordinatore Jeļena Sardiko.

Taranto ir pilsēta dienvidaustrumos, Apūlijas reģionā, viena no nozīmīgākajām Itālijas flotes ostām. Visiem dalībniekiem bija iespēja iepazīt pilsētu, uzzināt tās vēsturi, apskatīt ievērojamas  vietas, piedaloties ekskursijās un interaktīvajā spēlē „Actionbound pa pilsētu”. Turklāt visi projekta dalībnieki apmeklēja nelielu tipisko Itālijas pilsētu Lokorotondo, kā arī  Alberobello, kura ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā un ir pazīstama ar trulli – unikālām baltām ēkām ar neparastiem konusveida jumtiem.

Viens no galvenajiem  projekta mērķiem ir uzņēmējdarbības prasmju attīstīšana. Mobilitātes laikā skolēniem tika piedāvātas dažādas meistarklases keramikas darbnīcā, skolas laboratorijas telpās viņi izgatavoja kosmētikas produktus – krēmu, eļļas un bumbas vannai, izveidoja grafikas un audiovideo reklāmu savam miniuzņēmumam „CAB BIO LAB”.

Noslēgumā visi projekta dalībnieki ļoti augsti novērtēja projekta aktivitātes, tikšanās organizāciju un tās nozīmi.

Informāciju sagatavoja Daugavpils 16. vidusskolas projekta komanda