DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Programma “Latvijas skolas soma” 16.vidusskolā: nodarbības «Daugavpils atklātnēs» apmeklējums

Programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros 3.b un 3.c klašu skolēniem bija iespēja apmeklēt muzejpedagoģisko nodarbību «Daugavpils atklātnēs» Daugavpils novadpētniecības muzejā.

Nodarbības mērķis bija veidot cieņpilnas attieksmi  pret dzimto pilsētu un tās vēsturi un mantojumu.

Nodarbības vadītāja  pastāstīja skolēniem par to, kā un kad radās pirmās atklātnes, parādīja, kādas tās bija, bērni varēja apskatīt un pataustīt vecus fotoaparātus. Skolēni virtuāli ceļoja pa Daugavpils ielām, mēģināja atpazīt konkrētu vietu, ēku, ielu, parku un salīdzināt to ar mūsdienām, vai ir saglabājušās ēkas, kā ir mainījušies ielu nosaukumi un pati pilsēta.

Darbojoties praktiski, skolēni mācījās novecot papīru, zīmējot ar kafiju, un izgatavot atklātnes ar Daugavpils pilsētas seno ēku skatiem,  pareizi parakstīt atklātnes saviem tuvajiem cilvēkiem. 

Iegūtās zināšanas noderēs arī mācību procesā: sociālo zinību  un vizuālās mākslas stundās.

Paldies programmai  “Latvijas skolas soma” par šo jauko iespēju!

Skolēnu atsauksmes.

Muzejā es biju pirmo reizi. Es uzzināju par to, ka agrāk  mūsu pilsētai bija cits nosaukums – Dinaburga. Apskatīju vecas atklātnes un biju pārsteigts, cik mūsu pilsēta ir mainījusies. (Emīls, 3.b)

Muzejā es redzēju daudz vecu mantu. Man bija interesanti ieraudzīt vecus priekšmetus, apģērbu, atklātnes. (Tatjana, 3.b)  

Nodarbības laikā es uzzināju, kādas atklātnes bija senatnē. Mums parādīja attēlus, kā izskatījās mūsu pilsēta pagātnē. Biju pārsteigta, kā izskatījās ēkas pirms 100 gadiem. (Darja, 3.b)  

Bija interesanti! Es uztaisīju atklātni savai mammai. Man ļoti patika nodarbība. (Aleksandra, 3.b)

Man patika viss! Atklātne sanāca ļoti skaista un garšīgi smaržoja pēc kafijas. (Anna, 3.c)

Es uzmanīgi klausījos stāstījumus, uzzināju daudz jaunas informācijas par savu pilsētu. Atklātni uzdāvināju vecākiem! (Aļina, 3.c)

Es biju sajūsmā, kad ieraudzīju veco fotoaparātu! Biju ļoti pārsteigts un ieinteresēts tajā. (Daniils, 3.c)

Sagatavoja V.Aleinikova,3.c klases audzinātāja,
  un I.Šestaka, 3.b klases audzinātaja