DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Iniciatīva „Latvijas skolas soma” 16.vidusskolā patriotiskas koncertlekcijas «Es mīlu tevi, Latvija» apmeklējums

Lieldienu un pavasara siltuma sagaidīšanas laikā skolēni vēlētos sagaidīt arī kādu brīnumu, tāpēc Daugavpils 16. vidusskolā 1.a, 2.a, 2.b, 2.c, 5.c, 7.a, 8.b, 8.c, 9.b, 9.c klašu skolēniem tika organizēts patriotiskas koncertlekcijas „Es mīlu tevi, Latvija” apmeklējums. Pasākums notika 2022. gada 14. aprīlī, pēdējā mācību dienā pirms Lieldienu brīvdienām.

Pasākuma mērķis ir izzināt, kā mūzika iet roku rokā ar 20. gadsimta vēstures lielākajiem notikumiem un atspoguļo savu laikmetu. Pasākuma uzdevumi ir saistīti ar skolēnu vērtību sistēmas izpratni un vērtējošas attieksmes veidošanu personības izaugsmei.

Koncertlekcija «Es mīlu tevi, Latvija» bija labs veids, kā atsvaidzināt atmiņu par pagātnes notikumiem no 1920. līdz 2020. gadam. Programmā skanēja  latviešu dziesmu popūrijs: Raimonds Pauls «Kūko, kūko, dzeguzīte», Prāta Vētra «Kur ir mana lidmašīna?», Bermudu Divstūris «Ballējam neguļam». Izpildītāji ne tikai dziedāja populārākās dziesmas, bet arī stāstīja skolēniem, kā attīstījās mūzika pasaulē, ar kādiem vēstures notikumiem tas bija saistīts, un uzdeva dažādus jautājumus zālei. Skolēni ar prieku atbildēja uz jautājumiem, aktīvi dziedāja un jautri dejoja. Tādējādi var secināt, ka visi koncerta apmeklētāji guva estētisko baudījumu, aktualizēja un papildināja zināšanas ne tikai mūzikā, bet arī tās vēsturē. Koncertlekciju brīnišķīgi vadīja dziedātājs Mikus Abaroniņš kopā ar multiinstrumentālisti Artu Abaroniņu.                  

Iegūtās zināšanas noderēs arī mācību procesā: sociālo zinību, vēstures un  mūzikas stundās.

Paldies iniciatīvai “Latvijas skolas soma” par šo jauko pasākumu.

Mija: «Es ar prieku klausījos dziesmas, kuras jau dzirdēju attālinātajā digitālajā pasākumā un ir ļoti populāras. Izpildījums bija brīnišķīgs!»

Arturs: «Bija ļoti patīkami atkal apmeklēt dzīvo mūzikas pasākumu skolas aktu zālē. Liels paldies par izcilu koncertu un patīkamu un izglītojošo laika pavadīšanu!»

Sagatavoja 8.c klases audzinātāja Karīna Bagijeva