DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

2022./2023.m.g. Skolēnu pašpārvalde

ABC svētki

23. maijā Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolā (Aveņu 40) notika pasākums “ABC svētki” pirmo klašu skolēniem, ko organizēja un novadīja skolēnu pašpārvaldes pārstāvji.

Pasākumu vadīja 8.c klases skolnieces S.Poļetajeva, S.Eisaka un P.Martinkeviča. Pirmklasniekiem tika piedāvāti dažādi uzdevumi, kuru izpildei nepieciešamas latviešu alfabēta zināšanas. Pirmklasnieki ar interesi iesaistījās pasākuma aktivitātēs, viņi parādīja, cik labi zina alfabētu un iemācījušies lasīt. Darbojoties ar burtiem, viņi veidoja vārdus, prata izlasīt un pareizi nosaukt dažādu lietu nosaukumus. Pirmklasnieki aktīvi iesaistījās arī kustību spēlēs. Pasākums noritēja pozitīvā gaisotnē, kas veicina bērnu lasītprieku.

Novēlam mūsu pirmklasniekiem veiksmi, zinātkāri, lasītprieku un vēlmi būt draugos ar grāmatu!

Sagatavoja skolēnu pašpārvaldes dalībniece Sofja Poļetajeva

Runājam par kaitīgiem ieradumiem un atkarībām

Aprīlī un maijā 7. klašu skolēni piedalījās pasākumu ciklā “Veipa un cigarešu smēķēšanas sekas”, ko organizēja, sagatavoja un novadīja skolēnu pašpārvaldes dalībnieki Kirils Afanasjevs, Darina Lobačova u Ņikita Degtjarovs. Pasākumu mērķis bija vērst  skolēnu uzmanību uz elektronisko cigarešu smēķēšanas bīstamām sekām.

Pašlaik arvien populārāki bērnu un jauniešu vidū kļūst  veipi. Neformālajā saziņā tika runāts par to, cik kaitīgas veselībai ir tabakas cigaretes un elektroniskās cigaretes un kādas ir smēķēšanas sekas jauniešiem. Skolēni  diskutēja par to kaitīgumu, skatījās videofragmentus, strādāja grupās. Visi pasākumu dalībnieki ļoti uzmanīgi klausījās un uzdeva jautājumus, kā arī   atbildēja uz jautājumiem.

Paldies skolēnu pašpārvaldei par šo mūsdienīgo un aktuālo pasākumu.

Ziemassvētku tirdziņš skolā

Ziemassvētki ir īpašs un brīnišķīgs laiks, kad notiek tik daudz lielisku notikumu. Tieši sagaidot Ziemassvētkus mūsu skolā skolēnu pašpārvalde organizēja Ziemassvētku labdarības tirdziņu.

Šis pasākums ir lielisks veids, kā svinēt svētkus un apvienot skolēnus, skolotājus un skolas administrāciju. Tirdziņā bija daudz krāsainu stendu, kuros piedāvāja dažādus pašgatavotus Ziemassvētku gardumus un rokdarbus: siltus cepumus un smaržīgus Ziemassvētku kokus,  nelielas rotas, Ziemassvētku kartītes un daudz ko citu. Skolēni, pielietojot savas prasmes un radošumu, radīja daudz dažādu izstrādājumu, no kuriem daži pat bija iekļauti Ziemassvētku dāvanu groziņos. Tirdziņa laikā arī bija iespēja ziedot naudu dzīvnieku patversmei.

Ziemassvētku tirdziņš skolā bija ne tikai jautrs un aizraujošs pasākums, bet arī lielisks veids, kā mācīt skolēniem uzņēmējdarbības un radošuma prasmes. Bija patīkami redzēt, ka daži skolēni gribēja ziedot savus ienākumus, lai palīdzētu dzīvnieku patversmei. Rezultātā šajā pasākumā tika savākti 74 Eiro, kurus mēs ziedojām Dzīvnieku patversmei.

Pasākums arī bija lielisks veids, kā pārbaudīt un stiprināt mūsu skolas kopienas saikni, kas ir būtiska, lai nodrošinātu mūsu skolēnu un skolotāju veiksmīgu turpmāko sadarbību. Ziemassvētku tirdziņš skolā bija fantastisks notikums, kas sniedza daudz prieka un kuru mēs noteikti atcerēsimies ilgi pēc tam.

Vēlamies pateikt paldies 1.a, 1.b, 2.c, 4.a, 4.b, 5.a, 6.a, 7.b, 8.b, 9.c klases skolēniem, kuri piedalījās pasākumā un ziedoja naudu dzīvnieku patversmei. Vēl gribam pateikt paldies skolas administrācijai un skolēnu pašpārvaldei par pasākuma īstenošanu.

Sagatavoja skolēnu pašpārvaldes prezidents Aleksandrs Ziļs

Mēs dzīvnieku patversmē

“Dari kā mēs, dari kopā ar mums, dari labāk par mums”

2022.gada 15. decembrī skolēnu pašpārvalde organizēja sporta pasākumu “Dari kā mēs, dari kopā ar mums, dari labāk par mums” 3.-7. klašu skolēniem un vecākiem.

Šoreiz sacensības notika baseinā un komandas sacentās peldēšanā. Tika novadītas četras stafetes, taču uzvarētāju noteikt neizdevās, jo visas komandas bija spēcīgas. Pēc tam notika individuālās sacensības skolēniem un vecākiem. Pasākuma beigās visi dalībnieki saņēma balvas, mielojās ar kliņģeri, pavadīja laiku priecīgās sarunās.

Paldies jums, mīļie vecāki, par atbalstu un aktīvu kopā būšanu kopā ar bērniem. Mēs ļoti ceram, ka tā mums izdevās aizbiedēt visas slimības. Liels paldies arī sporta skolotājiem, novēlam jums spēku un izturību, organizējot jaunas sportiskās aktivitātes.

Lai dzīvo kustība, sports un veselīgs dzīves veids!