DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Pilsonības nedēļas rezultāti

Novembrī Daugavpils 16.vidusskolā noritēja Pilsonības nedēļa, kuras galvenais mērķis ir  audzināt  patriotismu, cieņu pret Latvijas valsts vēsturi, stiprināt piederību un lojalitāti Latvijas valstij. Visu mēnesi skolā notika dažādi pasākumi, spēles un konkursi, kurus organizēja vēstures skolotāju MK un skolēnu parlaments. Tajos skolēniem bija iespēja pilnveidot zināšanas Latvijas un Daugavpils vēsturē, attīstīt savas radošās spējas.

Skolēni aktīvi piedalījās pasākumos, kuri šogad, ievērojot epidemioloģiskās drošības noteikumus un īstenojot attālinātās mācības, norisinājās virtuālajā formātā. Paldies visiem par aktīvu piedalīšanos!

Spēļu un konkursu rezultāti

 Konkursā “21. gadsimta bruņinieki”  9.kl. skolēniem 9 cīnītāji  cīņā par bruņinieka titulu demonstrēja savas zināšanas Latvijas vēsturē, kultūras mantojumā, kā arī fizisko formu.  Uzvarētāji ir Vjačeslavs Romanovskis (9.b) un Dmitrijs Vasjkovs (9.c).

Spēle „Ceļojums pa Latviju” 5.-7. klašu skolēniem un viņu vecākiem. Labākie ir S.Eisakas ģimenes komanda (7.c), E.Mirošņika un A. Gridņova ģimenes komanda (5.a), E.Polovinkinas  ģimenes komanda (5.c).

Spēle „Mana dzimtene Latvija” 5.-6.klašu skolēniem. Labākie ir V.Vasiļjevs, D.Perunova, D.Matusevičs, L.Guļane no 6.c klases, M.Stankevičs, R.Audzers, D.Jemeļjanovs , A.Gridņovs, D Maksimova, E.Mirošņiks no 5.a klases.

Konkurss „Vai tu pazīsti savu pilsētu” 7.-8.klašu skolēniem. Labākie ir K.Germanoviča, A.Puzirevska, M.Oladjko, A.Minkeviča no 8.b klases, A. Kolosovskis, R.Erts no 8.a klases, A.Belouss,  D.Vasiļjeva, A.Baklažanova, E.Sečko  no 7.a klases.

Konkursā “Brīnumainā Latvija” piedalījās vidusskolas skolēni. Labākie ir N.Matjuhina (12.kl.), A.Ļaļina, A.Ziļs  (10.kl.), K.Rumjanceva (11.kl.).

Skolēni demonstrēja savas radošās spējas, veidojot arī atklātnes un apsveikumus Latvijai dzimšanas dienā. Paldies par interesantiem darbiem! Labāko darbu autori ir I.Zenkova, A.Vanagele, V.Kazakeviča, D.Dacenko, R.Šimans, V.Ruskulis (9.a), V.Morozovs (6.c), A.Dudaicevs, A.Novickaite (6.b).

Sagatavoja vēstures skolotāju MK vadītāja L.Krukovska