DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Programma “Latvijas skolas soma” 16.vidusskolā: digitāls koncerts DAGAMBA feat TCHAIKOVSKY un LudwigVanRammstein

Programmas «Latvijas skolas soma» 2021.gada 4. novembrī Daugavpils 16. vidusskolas 3.a klases skolēni un klases audzinātāja skatījās digitālo koncertu DAGAMBA feat TCHAIKOVSKY un LudwigVanRammstein. Pasākuma mērķis: starpžanru mūzikas iepazīšana.

Videokoncerts iepazīstina bērnus un jauniešus ar crossover mūzikas starpžanru.  Šī unikālā koncertpieredze palīdz veicināt izpratni par klasiskās mūzikas dažādību un rosina vēlmi meklēt kontrastus, iesaistīties mākslas radīšanas procesos, izmantojot iepriekš skolas solā un mūzikas stundās iegūtās zināšanas. Projekta filmēšana tika organizēta 18.gs. iecienītākajā rīdzinieku koncertvietā – Melngalvju namā, iegūstot ne tikai akustiski, bet arī vizuāli un mākslinieciski baudāmu digitālo koncertpieredzi.

Mēs esam gandarīti par to, ka pirmie Latvijā skatījāmies šo digitālo koncertu. Mums tas ļoti patika. Tā bija mūzika, kuras laikā skolēni dungoja melodiju ritmu uz skolas soliem un kustējās ritmā līdzi. Šī starpžanru mūzika skolēniem bija liels izaicinājums, jo viņi vēl nav tik lieli klasiskās mūzikas koncertam. Un tomēr mums ļoti patika iesaistīšana mākslas radīšanas procesā un klasiskās mūzikas dažādībā.

Skolēnu viedokļi:

Darja Davidova: “Man gribas dejot un sist plaukstas. Es gribu apmeklēt šo skaisto namu.”

Jūlija Stankeviča: “Esmu priecīga, ka piedalos koncertā, jo man patīk klasiskā mūzika. Gribu redzēt un iepazīt šo grupu, par kuru vēl neko nezinu.”

Karina Lavrinoviča: “Man sākumā drusciņ bija bailes, jo man nepatīk pagrabtelpas. Man patika stāstītājs, kurš iepazīstināja ar mūzikas žanriem. Skaisti puiši skaisti spēlēja. Man ļoti patika arī lielās zāles un lielās gleznas. Paldies par koncertu.”

Iegūtās zināšanas noderēs arī mācību procesā: sociālo zinību, mūzikas   un valodas stundās. Mēs sakām lielu paldies iniciatīvai  “Latvijas skolas soma” par iespēju šajā sarežģītajā laikā vieniem no pirmajiem redzēt, dzirdēt un vērot šo digitālo koncertu ar grupas DAGAMBO piedalīšanos.

Sagatavoja Alīna Šumilo, 3.a klases audzinātāja