DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Tikšanās ar Erasmus+ projekta “Mācīties vienam no otra – veidot nākotni” partneriem Daugavpilī

Eiropas Savienības Erasmus+ programmas Pamatdarbības Nr.2 (KA 2) skolu apmaiņas partnerību projekts “Mācīties vienam no otra – veidot nākotni” (Nr. 2019-1-LV01-KA229-060348_1).

 

No 9. līdz 11. septembrim Erasmus+ projekta “Mācīties vienam no otra – veidot nākotni”   ietvaros mūsu pilsētā notika otrā skolotāju starptautiskā tikšanās, kuru organizēja projekta partnerskola – Daugavpils 15.vidusskola. Projekta aktivitātēs piedalījās  11 skolotāji no Vācijas, Čehijas, Itālijas, Grieķija un Latvijas. Daugavpils 16. vidusskolu pārstāvēja projekta koordinatore Jeļena Sardiko.

Pirmajā tikšanas dienā viesus sveicināja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja  1.vietnieks Aleksejs Vasiļjevs, kas augsti novērtēja pedagogu ieguldījumu jauniešu attīstīšanā,  skolu partnerību un pieredzes apmaiņu starptautiskajā līmenī.  Projekta dalībnieki uzzināja par uzņēmējdarbības iespējām mūsu pilsētā, par to, kā pašvaldībā atbalsta jaunos uzņēmējus un jauniešus ideju ģenerēšanā un īstenošanā.

Tikšanās laikā mūsu kolēģi rādīja prezentāciju un stāstīja par Latvijas izglītības sistēmu, skolas pamatvirzieniem,  iepazīstināja ar aprīkojumu un apmācības metodiku informātikā, fizikā, dizainā un tehnoloģijās. Projekta partneriem  tika organizēta latviešu valodas stunda, kurā viņi iemācījās latviešu vārdus un uzrakstīja vēstuli uz mājām latviešu valodā. Dalībnieki piedalījās arī tradicionālo pankūku cepšanas meistarklasē. Vizītes laikā viesi apmeklēja arī LCB Digitālo aktivitāšu centru, izzinot tā piedāvātās iespējas un ar lielu interesi piedaloties dažādās aktivitātēs.

Dalībniekiem bija arī iespēja iepazīt Latvijas kultūru un tradīcijas, viņi apmeklēja Daugavpils cietoksni un Marka Rotko mākslas centru, apskatīja Rīgas ievērojamās kultūrvēsturiskās vietas.

Visi dalībnieki augsti novērtēja tikšanās programmu un rīkotās aktivitātes.

Projekta turpinājumā tiek plānots dalībskolu skolēnu un skolotāju pieredzes apmaiņas brauciens uz Grieķiju.  Novēlam Daugavpils 16. vidusskolas darba grupai panākumus un veiksmi.

Sagatavoja projekta koordinatore Jeļena Sardiko.