DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

“Lielā Eiroviktorīna”

Apsveicam

10.klases skolēnus ar uzvaru

 Labklājības ministrijas rīkotajā erudīcijas spēlē “Lielā Eiroviktorīna” –

erudītākā klase Latgales reģionā!

 

“Lielā Eiroviktorīna” ir Labklājības ministrijas rīkota erudīcijas spēle 10.‒11. klašu skolēniem, kuras mērķis ir dažādot mācību vielu un procesu un pārbaudīt vidusskolēnu zināšanas par Eiropas Savienību un ES fondu ieguldījumu labklājības jomā. Tā tika izspēlēta attālināti laika posmā no 10. līdz 21. maijam katrai klasei ērtā laikā. Kopumā viktorīnā piedalījās 65 klases no 50 Latvijas skolām. Apkopojot rezultātus, noskaidrotas sešas erudītākās klases Latvijas reģionos.

20.maijā Daugavpils 16.vidusskolas 10.klases skolēni kopā ar klases audzinātāju un vēstures un sociālo zinību skolotāju piedalījās “Lielajā Eiroviktorīnā”. Kā tas notika? Skolotāja pieslēdzās viktorīnas platformai un organizēja tiešsaistes stundu, izmantojot zoom. Viņa dalījās ar ekrānu, kurā bija redzama “Lielā Eiroviktorīna”, savukārt skolēni, aktīvi iesaistoties apspriešanā, izvēlējās atbildi uz katru jautājumu. Pēc atbildes iesniegšanas varēja redzēt pareizo atbildi un īsu tās skaidrojumu. Par katru pareizo atbildi tika piešķirti punkti, ņemot vērā atbildes iesniegšanas ātrumu. Kopumā skolēniem bija jāatbild uz 40 jautājumiem par Eiropas savienību, Labklājības ministrijas darbības jomām un ES fondu ieguldījumu labklājības jomā. Lai veiksmīgi atbildētu uz jautājumiem, skolēniem bija nepieciešamas ne tikai konkrētas zināšanas, bet arī kritiskās domāšanas un sadarbības prasmes. 10. klasei viss izdevās. Viņi ir laimējuši dāvanu karti 250 EUR vērtībā klases saliedēšanai, kuru var izmantot, lai apmeklētu kādu virtuālu pasākumu, iegādātos dāvanu karti kādai atrakcijai vai ieejas biļeti atpūtas vietas apmeklējumam, ņemot vērā valstī spēkā esošos ierobežojumus Covid-19 izplatības ierobežošanai. Malači!

Piedalīšanās “Lielājā Eiroviktorīnā” ir iespēja dažādot mācību procesu, skolēniem apliecināt savas zināšanas un klases saliedēšanas aktivitāte.

Sagatavoja 10.klases audzinātāja A.Anufrijeva, vēstures skolotāja J.Bernāne