DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Skolēnu mācību uzņēmumu CITS BAZĀRS pavasarī

 

2021.gada 22.-26.aprīlī tiešsaistē norisinās ikgadējais Latvijas skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) pasākums CITS BAZĀRS, kas ir ne tikai valsts mēroga SMU tirgus platforma, bet arī konkurss, kurā tiek vērtētas skolēnu uzņēmējspējas.

Piecu dienu garumā izglītības organizācijas “Junior Achievement Latvia” un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras veidotajā e-katalogā internetā vienuviet būs pieejamas 270 Latvijas skolēnu mācību uzņēmumu radītās preces un pakalpojumi. Vietnē   http://www.jalatvia.lv/katalogs apmeklētāji var aplūkot SMU piedāvājumu un iegādāties to ražojumus. Pasākuma laikā skolēnu komandas piedalīsies intervijās, kurās jaunos uzņēmējus vērtēs pieredzējusi profesionāļu, uzņēmēju un akadēmisko spēku komanda. Pēc 3 interviju dienām, tirgošanās elektroniskajā katalogā tiks noskaidroti JA Latvia sadarbības partneru simpātiju balvu ieguvēji un uzvarētāji 9 nominācijās.

Pasākumā piedalās arī Daugavpils 16. vidusskolas skolēnu mācību uzņēmumu komandas:

  • SMU Stickers.lv. Dibinātāji ir 10. klases skolēni Vladislavs Gaiļevskis un Maija Kuzņecova. Izgatavo dažāda izmēra vinila un papīra uzlīmes, kā arī maisiņus ar printu. Ar piedāvājumu var iepazīties https://jalatvia.lv/katalogs/stickerslv.
  • SMU Bathsy. Dibinātāji ir 12. klases skolēni Darja Vasile un Dmitrijs Vavilovs. Ražo ķermeņa kopšanas līdzekļus (aromātiskās ziepes, ķermeņa skrubi, vannas bumbas) no dabīgām izejvielām. Ar piedāvājumu var iepazīties https://jalatvia.lv/katalogs/bathsy.

Novēlam mūsu skolēnu komandām veiksmi!

Sagatavoja SMU konsultante Anželika Anufrijeva