DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Tematisks pasākums “Viss par kaķiem”

2021.gada 5.martā 3.c klases skolēni piedalījās tiešsaistes tematiskā pasākumā “Viss par kaķiem”, ko organizēja Piekrastes bibliotēka, izmantojot Microsoft Teams platformu.

Pasākuma laikā skolēni noskatījās prezentāciju un noklausījās vadītāja stāstījumu, kurā tika minēti interesanti fakti par kaķiem. Viņi uzzināja, ka kaķu vēsture aizsākās Senajā Ēģiptē, kur tos uzskatīja par svētajiem dzīvniekiem. Skolēnus ieinteresēja fakti par slaveniem kaķiem, kuri rīkojas drosmīgi. Piemēram, kaķene Skārleta izglāba no ugunsgrēka mazus kaķēnus, par godu viņai kopš 1996.gada dzīvniekiem pasniedz Skārletas balvu par varonīgu rīcību. Daudzas valstīs ir arī pieminekļi kaķiem. Daži kaķi ir ierakstīti Ginesa rekordu grāmatā, piemēram, kaķis Himmi no Austrālijas, kurš sver 21,3kg, kaķene Pufija no ASV, kura nodzīvoja 38 gadus. Par kaķiem ir daudz grāmatu dažādas valodās. Pēc prezentācijas bērni aktīvi iesaistījās diskusijā par to, vai kaķi var draudzēties ar citiem dzīvniekiem, viņi stāstīja par saviem mīluļiem un to paradumiem.  Tas lika viņiem aizdomāties arī par savu prasmi draudzēties un veidot attiecības ar citiem.

Liels paldies Piekrastes bibliotēkai un tās vadītājai Annai Oleiņikovai par iespēju paplašināt  skolēnu zināšanas par viņu mīluļiem – kaķiem.

Sagatavoja Viktorija Mikuļina, 3.c klases audzinātāja.