DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Diena bez datora

Cik ilgu laiku bērni pavada pie dažādiem ekrāniem? Datori, planšetdatori, viedtālruņi tiek izmantoti gan mācību procesā, gan atpūtas brīžos. Vai ir iespējams iztikt bez tiem?

2021.gada 12.martā Daugavpils 16.vidusskola rīko digitālās higiēnas dienu “Izbaudi brīdi kopā ar ģimeni!” sākumskolas klašu skolēniem.  Tās mērķis ir, izmantojot alternatīvās mācīšanās metodes, radīt skolēniem iespēju apzināties savas intereses un attīstīt radošās spējas, mācību stundās gūtās zināšanas un veidotās prasmes pielietot ikdienas dzīvē, iepazīt aktīvās atpūtas veidus. Tā ir iespēja izpausties, nostiprināt zināšanas, attīstīt prasmes un gūt dzīves pieredzi, neizmantojot elektroniskās ierīces.

Iesaistoties dienas norisē, skolēni var veikt radošus uzdevumus, izstrādāt projektus, zīmēt, veidot, izgudrot, lasīt savu mīļāko grāmatu, spēlēt galda spēles, kopā ar vecākiem aktīvi izkustēties svaigā gaisā. Aicinām 1.-3., 4.a klases skolēnus un to vecākus būt aktīviem un radošiem, mācīties un atpūsties kopā, neizmantojot datoru!

Sagatavoja pedagoģe karjeras konsultante A.Anufrijeva