DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

24. Latvijas skolu Ziemas festivāls

12.klases skolniece Zlata Pancerko, noslēpojot 880 km, izcīnīja 1. vietu 24.Latvijas skolu Ziemas festivālā. Apsveicam!

2021.gadā 24.Latvijas skolu Ziemas festivāls notika virtuālā formātā. Tā mērķis – jebkuram skolēnam, arī bez profesionālām iemaņām sporta veidos, dot iespēju piedalīties un sajust, cik daudzveidīgas ir iespējas būt fiziski aktīviem arī ziemā un gūt no tā pozitīvas emocijas.

No 19.februāra līdz 4.martam notika virtuālās sacensības: katrs skolēns individuāli veica pēc iespējas garāku attālumu brīvi izvēlētā apvidū, sacenšoties ziemā pieejamos sporta veidos. Rezultāti tika fiksēti ar skolēnu pašu viedtālruņu vai sporta pulksteņu GPS lietotnēm, tādā veidā krājot kilometrus kopvērtējumu ieskaitē. Festivāla laikā 1650 skolēni no 108 skolām kopumā veikuši vairāk nekā 160 000 km. Skolēni divu nedēļu garumā attālināti sacentās distanču un kalnu slēpošanā, snovbordā, skriešanā un iešanā.

Arī Daugavpils 16.vidusskolas skolēni – Ruslans Ovčiņņikovs (6.a), Ksenija Germanoviča (7.b), Maksims Dumskis (7.b), Nikita Dumskis (3.c), Mykhailo Symets (5.b), Dimitriy Symets (3.c), Dmitrijs Laptevs (3.c), Zlata Pancerko (12.kl.) – piedalījās Ziemas festivālā un kopumā noslēpoja 2222 km.

Paldies komandai par dalību  sacensībās!

 Sagatavoja sporta skolotāja Oksana Gedzjuna

 

LSFP vietnē pieejama intervija ar līderiem, tur ir arī mūsu Zlata Pancerko.