DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Barikādēm – 30

 

Šogad aprit 30 gadi kopš 1991. gada janvāra barikādēm, kad Latvijas neatkarības atbalstītāji aizstāvēja valsts brīvību pret militārām akcijām un neatkarības pretiniekiem. Barikādes bija nozīmīgs tautas pašapziņas un gribas izpausmes brīdis, kad cilvēki bija apņēmības pilni nosargāt savu zemi un brīvību. 1991. gada janvāra barikādes ir izcils un unikāls starptautiskas nozīmes nevardarbīgas pretošanās piemērs, kā arī būtiska Latvijas vēstures sastāvdaļa.

Daugavpils 16. vidusskolā norisinās aktivitātes, veltītas šim valsts vēsturē nozīmīgajam laikam. Piemēram, 10. klasē 14. janvārī notika klases stunda “Barikādēm – 30”, kuras mērķis bija aktualizēt skolēnu zināšanas par barikāžu laiku un stiprināt piederību Latvijas valstij. Stundas sākumā notika prāta vētra “Ko es zinu par barikāžu laiku?” Skolēni apliecināja savas vēstures stundās iegūtās zināšanas, dalījās, ko par šo laiku viņiem stāstījuši vecāki un vecvecāki. Pēc tam viņi noskatījās prezentāciju un dokumentālo filmu par barikāžu laiku. Klasē notika diskusija, kāpēc šis laiks ir tik svarīgs Latvijas vēsturē.

Iesakām visiem vēlreiz ieskatīties Latvijas vēsturē, lai stiprinātu savu piederību valstij, un aicināt sekot valstī notiekošām aktivitātēm.

Dokumentālā filma: https://www.youtube.com/watch?v=fm_ZD50KqqE&ab_channel=LatvijaMosties

 

Sīkākā informācija: https://lvportals.lv/norises/323729-atcereties-stastit-apzinaties-barikadem-30-2021 ; https://www.lv100.lv/programma/kalendars/barikadem-30/.

 

Sagatavoja Anželika Anufrijeva, 10.kl.audzinātāja