DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Iniciatīva „Latvijas skolas soma” Daugavpils 16.vidusskolā: animācijas filmas “Meža sargi” demonstrēšana

2020.gada 18. decembrī iniciatīvas “Latvijas skolas soma” ietvaros 1.b klases skolēniem klases stundā bija iespēja noskatīties  animācijas filmu “Meža sargi”. Galvenais mērķis bija atgādināt un pievērst  skolēnu uzmanību ekoloģijas problēmām un tās sekām.

Šī interesantā un pamācošā filma stāsta par Mežsargu, kurš pēc apgaitas mežā atrod kaudzi atkritumu. Mežsargs un viņa mājdzīvnieki – suns, kaķis un pele – par šādu ļaunprātību ir nepatīkami pārsteigti. Pēc tam, kad Mežsargs neveiksmīgi cīnās ar nejauko pilsētnieku, kas piemēslo mežu atkārtoti, mājas zvēri apvienojas ar meža zvēriem, lai palīdzētu un attīrītu mežu no atkritumiem. Filmiņai ir laimīgas beigas – mežs kļūst tīrs, bet nejaukais pilsētnieks saņem sodu par mēslošanu. Tas liek aizdomāties un saprast, ka jebkurai sliktai darbībai ir negatīvas sekas, par kurām ir jāatbild.

Pēc filmas noskatīšanās notika diskusija. Diskusijas gaitā bija formulētas svarīgas atziņas, kuras skolēni guva, noskatoties filmiņu: mēslot mežā ir slikti, tas ietekmē cilvēku un dzīvnieku veselību;  jāsaudzē vide sev apkārt un jādomā par savu rīcību, ja gribam, lai apkārtne būtu tīra un sakopta.

Iegūtās zināšanas noderēs arī mācību procesā: dabaszinību un sociālo zinību stundās. Paldies iniciatīvai “Latvijas skolas soma” par iespēju noskatīties  animācijas filmu “Meža sargi”.

 Sagatavoja Elvīra Ivanova, 1.b kl. audzinātāja