DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Iniciatīva “Latvijas skolas soma” 16.vidusskolā: filmas “Zigfrīds Anna Meierovics” demonstrēšana

Iniciatīvas “Latvijas skolas soma” ietvaros 11.decembrī 12. klases skolēni noskatījās dokumentālo filmu “Zigfrīds Anna Meierovics”. Mērķis: rosināt skolēnus aizdomāties par indivīda lomu valsts un nācijas liktenī.

Zigfrīda Meierovica dzīve bija īsa un spraiga, bet pāragrās nāves apstākļi kļuva par pamatu dažādām sazvērestību teorijām. Filma par Latvijas valsts pirmo ārlietu ministru Zigfrīdu Anna Meierovicu reizē ir arī stāsts par sarežģīto laiku, kurā tika iecerēts un izveidots Latvijas valstiskums – par indivīda izvēli un darbībām, kuras varēja ietekmēt visas nācijas likteni. Filma “Zigfrīds Anna Meierovics” ir īpašs darbs režisora un scenārista Tālivalža Margēviča filmogrāfijā.

Skolēniem bija interesanti iepazīties ar jauniem vēstures avotiem filmā, ieraudzīt Meierovicu kā vēsturisko personu dažādās apstākļos, saprast Latvija ārlietu ministra likteni. 12. klases skolēni iesaka noskatīties filmu par Z. Meierovicu, jo tajā tiek dota iespēja ieraudzīt Zigfrīda dzīvi ne tikai vēsturnieka acīm, bet arī ieraudzīt daļu no personiskās dzīves (cilvēciskās vērtības).

Iegūtās zināšanas noderēs arī mācību procesā: vēstures un literatūras stundās.

Paldies iniciatīvai “Latvijas skolas soma” par iespēju noskatīties filmu.

Sagatavoja 12.kl.audzinātāja J.Bernāne