DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Iniciatīva “Latvijas skolas soma” 16.vidusskolā: animācijas filmas “Zelta zirgs” demonstrēšana

Ziemassvētku sagaidīšanas laikā skolēni vēlētos arī kādu brīnumu. Neparasta situācija ar Covid-19 un attālinātās mācības dzīvē ir ieviesušas savas izmaiņas.

2020.gada 18. decembrī programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros 7.klašu audzinātājas A.Boleiko, S.Zarjanova un K.Bagijeva organizēja saviem skolēniem animācijas filmas „Zelta zirgs” demonstrēšanu, izmantojot zoom platformu. Pasākuma mērķis bija paplašināt skolēnu redzesloku un iepazīstināt ar Latvijas kultūrvēsturisko mantojumu, liekot aizdomāties par vērtībām, attīstot viņu muzikālo, estētisko gaumi un estētisko uztveri.

Sākumā skolēni tika iepazīstināti ar animācijas filmas saturu un varoņiem, Raiņa lugu “Zelta zirgs”.  Pasākuma norises laikā skolēni ar interesi skatījās filmu, gūstot estētisko baudījumu. Skolēni aizdomājās par labā un ļaunā pretstatu. Pēc filmas noskatīšanās klasēs rosinājās diskusijas par labā un ļaunā cīņu, kas tajā uzvar. Skolēni nonāca pie secinājuma, ka katrā cilvēkā sadzīvo kopā labais un ļaunais un tikai no cilvēka gribasspēka, vērtību izpratnes un izvēles ir atkarīgs, kas  gūst virsroku.

Kristīne: “Man ļoti patika filma „Zelta zirgs”. Labprāt paskatītos to uz liela ekrāna kopā ar klasesbiedriem.” Andris: “Man ļoti patika animācijas filmas varoņi, un sižets, kurā tika parādīta cīņa starp ļauno un labo.”

Pasākuma laikā iegūtās zināšanas noderēs arī mācību procesā: mūzikas un literatūras stundās. Paldies iniciatīvai “Latvijas skolas soma” par iespēju noskatīties filmu “Zelta zirgs”.

Sagatavoja Karīna Bagijeva,7.c klases audzinātāja