DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Iniciatīva “Latvijas skolas soma” 16.vidusskolā: animācijas filmas “Projām” demonstrēšana

Iniciatīvas „Latvijas skolas soma” ietvaros 8.c klases skolēniem bija iespēja noskatīties režisora Ginta Zilbaloža filmu „Projām”. Demonstrēšanas mērķis bija iepazīstināt skolēnus ar Latvijas kinomākslas darbu un rosināt viņus aizdomāties par to, cik svarīgs ir dzīves mērķis un kā to sasniegt.

Šī apbrīnojamā filma 2019. gada nacionālajā filmu festivālā “Lielais Kristaps” atzīta par gada labāko animācijas filmu. Tā triumfēja Eiropas nozīmīgākajā animācijas festivālā Anesī (Francija) konkursa programmā “Contrechamp”, iegūstot galveno balvu. “Projām” stāsta par kādu zēnu, kurš attopas uz vientuļas salas un kopā ar jauniegūto draugu – mazu putniņu, cenšas izbēgt no noslēpumaina, tumša gara. Filmā nav teksta, tā rosina sajust un domāt patstāvīgi par tādiem jautājumiem: kas ir dzīves mērķis, kā to sasniegt, kādam jābūt cilvēkam, lai iegūtu vēlamo.

Iegūtās zināšanas noderēs arī mācību procesā: sociālo zinību, literatūras, valodas un vēstures stundās. Paldies iniciatīvai „Latvijas skolas soma” par iespēju iepazīties ar Latvijas filmām.

Sagatavoja Leonarda  Krukovska, 8.c klases audzinātāja