DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Projekta „Kā saskarsme sociālajos tīklos ietekmē mūs?” aktivitātes

Eiropas Savienības Erasmus+ programmas Pamatdarbības Nr.2 (KA 2) skolu apmaiņas partnerību projekts “Kā saskarsme sociālajos tīklos ietekmē mūs? ARE WE REALLY SOCIAL WITH SOCIAL MEDIA?” Nr.2019-1-TR01-KA229-074760_3.

2020. gada 11.novembrī Erasmus+ projekta “Kā saskarsme sociālajos tīklos ietekmē mūs? ARE WE REALLY SOCIAL WITH SOCIAL MEDIA?” ietvaros notika projekta dalībnieku tikšanās, kurā piedalījās partneri no Turcijas, Latvijas, Polijas, Igaunijas un Horvātijas. Ņemot vērā pasaulē noteiktos ierobežojumus, tā norisinājās tiešsaistē.

Daugavpils 16.vidusskolu pārstāvēja direktore Olga Dukšinska, angļu valodas skolotājas Žanna Špoģe un Nadežda Dzalbe, informātikas skolotājs Ivans Aļohno. Tikšanās laikā notika pieredzes apmaiņa, tika runāts par šādiem jautājumiem: jauni materiāli; filmas par projekta tēmu; CLIL nodarbību paraugs; infografika par projekta tēmu; Web vietas/ eTwinning platformas atjaunināšana (kopumi partneru valodās); veselīga dzīve digitālajā laikmetā un digitālais detokss; tradicionālo tautas deju un tradicionālo spēļu piemēri; labas prakses piemēri dažādās valstīs, kā izvairīties no pārmērīgas digitālo ierīču lietošanas;  darbības kiberiebiedēšanas pārvarēšanai; darbnīcas un izstādes (karikatūras un bildes) par sociālajiem medijiem un komunikāciju. Projekta dalībnieki aktīvi diskutēja par to, kā tiek veidota digitālā kompetence, dalījās pieredzē par e-resursu izmantošanu mācību procesā. Arī notika darba izvērtēšana. Dalībnieki izvērtēja iegūtās zināšanas, apsprieda jau paveikto un saskaņoja veicamos uzdevumus, lai sasniegtu projekta mērķi – veidot izpratni par sociālo mediju pārmērīgu un nepareizu izmantošanu, uzlabot digitālās kompetences, izpētīt alternatīvus laika pavadīšanas veidus.

Darbs pie projekta turpinās, dalībniekiem priekšā vēl citi veicami uzdevumi, kā arī pieredzes apmaiņa. Nākamā tikšanās ar projekta partneriem  tiek plānota decembrī.

 

Sagatavoja projekta koordinatore Žanna Špoģe