DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Konkurss “Brīnumainā Latvija”

Novembris Latvijas vēsturē ir nozīmīgs atceres un valsts svētku laiks. No 11. līdz 18. novembrim Latvijā norisinās Patriotu nedēļa, lai kopīgi atzīmētu Lāčplēša dienu un Latvijas Republikas Proklamēšanas dienu.
12. novembrī mūsu skolā notika konkurss “Brīnumainā Latvija” vidusskolēniem, kura laikā jauniešiem bija iespēja gan atsvaidzināt savas zināšanas, gan uzzināt interesantus faktus par Latvijas vēsturi, ievērojamām personībām, kultūras darbiniekiem un sportistiem. Ņemot vērā valstī noteiktos ierobežojumus, konkurss norisinājās tiešsaistē. Skolēniem bija jāatbild uz 33 jautājumiem. Daži no tiem: Kurš bīskaps organizēja pirmo krusta kara gājienu pret Baltijas tautām? Ko simbolizēja Rolanda statuja viduslaiku pilsētās, arī Rīgā? Cik zemūdeņu Latvijai piederēja neatkarības pirmajā periodā?
Izvērtējot iesniegtās atbildes, tika noskaidroti konkursa uzvarētāji: 1. vieta – D.Siļčonoks (12.kl.), V.Rjazancevs, L.Dašķeviča (11.kl.); 2. vieta – A.Kaufmans (12.kl)., 3. vieta – D.Vavilovs (12. kl.), A.Baklažanovs un V.Gaiļevskis (10. kl.)
Apsveicam konkursa uzvarētājus!

Sagatavoja Jeļena Bernāne,
vēstures un sociālo zinību skolotāja