DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Konkurss “21. gadsimta bruņinieki”

Bruņinieki 21.gadsimtā? Vai bruņinieku laiks ir pagājis? Vai šodien viņi eksistē? Kas  mūsdienās  ir bruņinieki? Lai atbildētu uz šiem jautājumiem, katru gadu  Lāčplēša dienā mūsu skolā notiek konkurss  “21. gadsimta bruņinieki” 9. klašu skolēniem, ko rīko skolēnu parlaments. Šogad ārkārtējās situācijas apstākļos konkurss notika tiešsaistē kā virtuālais turnīrs.

Kā zināms, viduslaikos, lai kļūtu par bruņinieku, zēniem bija jābūt ne tikai fiziski labi attīstītiem un prasmīgiem karotājiem, bet arī jāizkopj tādas bruņiniekam nepieciešamās īpašības kā vīrišķība, drosme, dāsnums, izsmalcināta attieksme pret dāmu.

Mūsdienās liela nozīme ir zināšanām un prāta attīstībai, tāpēc šogad konkursā notika prāta spēle. Mūsu jaunieši apliecināja savas zināšanas par Latviju. Jautājumu loks bija plašs: Latvijas  vēsture, ģeogrāfija, latviešu tautas kultūras mantojums,  galvenie simboli, ievērojamās vietas,  ievērojamie Latvijas cilvēki (politiķi, kultūras darbinieki, sportisti), ar kuriem valsts lepojas un kuri nes Latvijas vārdu pasaulē. Sacensības noritēja pozitīvā gaisotnē, stiprinot gan dalībnieku, gan līdzjutēju piederības sajūtu valstij.

Sīvā cīņā titulu „21. gadsimta bruņinieks”  ieguva Maksims Orlovs (9.b). 2. vietu ieguva Aleksandrs Žiļs (9.a), Daniels Maždžuļs (9.b) un Dmitrijs Amosovs (9.c)., 3. vietu ieguva  Vadims Bartuļs (9.a). Apsveicam konkursa uzvarētājus!

Skolēnu parlamenta locekles  S.Poļetajeva un S. Eisaka