DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Karjeras nedēļa 2020

Lai popularizētu karjeras atbalsta iespējas izglītojamajiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs, jau astoto gadu pēc kārtas Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar Latvijas pilsētām un novadiem organizē Karjeras nedēļu.  Tā ir viena no VIAA īstenotā projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” aktivitātēm, ko finansē Eiropas Sociālais fonds un valsts.

Ņemot vērā Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanas pasākumus valstī, Karjeras nedēļas pasākumi un diskusijas 2020. gadā galvenokārt notiek attālināti un tiešsaistē. Karjeras nedēļa šogad ir veltīta karjeras lēmuma pieņemšanas procesam, izmantojot profesijas izvēlei pieejamos resursus, ieklausoties skolotāju, karjeras konsultantu, ģimenes locekļu, darba devēju, draugu un sabiedrībā zināmu jauniešu pieredzē.

2020. gada Karjeras nedēļas sauklis ir “Klau! Sadzirdi savas iespējas”, lai mudinātu jauniešus ieklausīties gan sevī, gan citos un izmantot viņiem plaši pieejamo karjeras atbalstu no skolotājiem, karjeras konsultantiem un vecākiem, kā arī pieņemt izsvērtu lēmumu par savu karjeru.

Pasākuma aktualitātēm un programmai var sekot līdzi vietnē viaa.gov.lv/karjerasnedela un sociālajos tīklos facebook.com/TavaiKarjeraitwitter/TavaiKarjerai.

 

 

Aicinām skolēnus, vecākus un pedagogus piedalīties VIAA rīkotajās tiešsaistes diskusijās

27.10.2020. plkst. 19.00 — Tiešsaistes diskusija vecākiem , pedagogiem, karjeras konsultantiem “Karjeras lēmums. Kā virzīt? Kā runāt? Kā atbalstīt?”.

28.10.2020. plkst.10.00 — Tiešsaistes diskusija skolēniem “Uzklausi, padomā un izlem pats!”

 

 

 

Sagatavoja pedagoģe karjeras konsultante A.Anufrijeva