DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Svinam Miķeļus lasot!

Š.g. 1.oktobrī 4.a klases skolēni un klases audzinātāja Karīna Gomola piedalījās tematiskajā klases stundā “Svinam Miķeļus!” Piekrastes bibliotekā. Saskaņā ar senām latviešu tradīcijām 29.septembrī mēs svinam Miķeļdienu, rudens saulgriežu un gada auglīgās daļas aizvadīšanas svētkus. Pirms Miķeļiem parasti beidzas visi ražas novākšanas darbi.
Pats Miķelis latvju dainās tiek saukts par labu un bagātu vīru, kā arī par maizes tēvu, jo ir saistīts ar rudens ražas ievākšanu. Miķelim ir pelēks apģērbs, kas simbolizē dienas bez saules un novāktos laukus rudenī, kad vasaras zaļums tos jau pametis, bet sniegs vēl nav klājis. Ar Miķeļdienu saistīti daudzi un dažādi latviešu ticējumi. Piemēram, ja Miķeļa diena un nakts ir miglaina, tad būs laba vasara, savukārt, ja ir sausa un auksta diena un nakts, tad būs slikta vasara.
Bibliotēkā Miķelis ir atnācis ar bagātu jauno grāmatu ražu un gatavs dāsni dalīties tajā ar bērniem. Grāmatu jaunumi jau gaida savus lasītājus bibliotēkas bērnu sektorā! Svinam Miķeļus lasot!

 

Sagatavoja Karīna Gomola, 4.a kl.audzinātāja