DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Valsts aizsardzības mācības pilotprojekta noslēgums

2020.gada 23. septembrī Aizsardzības ministrijā norisinājās Valsts aizsardzības mācības pilotprojekta noslēguma sanāksme, kurā piedalījās arī  Daugavpils 16.vidusskolas pārstāvis. Projektu divu gadu laikā īstenoja 13 Latvijas izglītības iestādes.

Sākumā klātesošos uzrunāja aizsardzības ministrs Artis Pabriks, akcentējot projekta nozīmīgumu un izaicinājumus. Viņš uzsvēra, ka pilotprojekta laikā gūtās atziņas sniegs būtisku ieguldījumu jauniešu izglītošanā, veicinot jaunās paaudzes izpratni par demokrātisko vērtību nozīmīgumu un savu lomu šo vērtību aizsargāšanā, kā arī visaptverošas valsts aizsardzības sistēmas ieviešanā un pilnveidošanā. Dalībskolām A. Pabriks pasniedza Aizsardzības ministrijas Goda rakstu par uzņēmību un pašaizliedzīgu iesaistīšanos valstiski nozīmīgajā projektā.

Sanāksmes turpinājumā izglītības iestāžu pārstāvji prezentēja sasniegtos rezultātus, tika izvērtēti projekta īstenošanas guvumi un nepieciešami uzlabojumi, kā arī tika apspriestas jaunās mācību programmas turpmāk sasniedzamie mērķi. Plānots, ka no 2024.gada valsts aizsardzības mācība būs obligāts mācību priekšmetu visās valsts vidējās izglītības iestādēs.

Sagatavoja pedagoģe karjeras konsultante A.Anufrijeva