DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Iniciatīva „Latvijas skolas soma” 16.vidusskolā: “Virtuāla planetārija” apmeklējums.

Iniciatīvas “Latvijas skolas soma” ietvaros 2020. gada 20.februārī  Daugavpils 16. vidusskolas 4.a. 4.b, 4.c, 6.a, 6.b, 6.c un 7.b  klases skolēniem bija iespēja  apmeklēt  “Virtuālo planetāriju”.

     Pasākuma mērķis bija paplašināt skolēnu redzesloku, iepazīstinot ar jaunākajām tendencēm informācijas tehnoloģiju jomā (3D briļļu izmantošana), Latvijas daiļdarbiem, caur mākslu attīstot viņu estētisko gaumi. Pasākuma uzdevumi ir saistīti ar skolēnu vērtību sistēmas izpratni un vērtējošas attieksmes veidošanu pret kultūras mantojuma bagātībām caur mūsdienu tehnoloģijām.

      Pirms pasākuma apmeklējuma tika veikta klašu sagatavošana pasākumam: skolēni tika iepazīstināti ar jaunākajam tendencēm informācijas tehnoloģiju jomā, to lietošanas noteikumiem, kā arī tika pārrunāts par uzvedības etiķeti pasākuma laikā.  Pasākuma laikā skolēni ar interesi skatījās un klausījās šovu “Leo un māksla” un Māra Dejus „Kādā ostas pilsētā” ekranizējumu, kas balstīts Arta Ostupa dzejas motīvos.  Saturs bija aizraujošs, kā arī skolēniem patika 3D briļļu efekti.

Pēc pasākuma klases iesaistījās refleksijas pasākumos: notika diskusijas, viedokļu apmaiņa. Pateicoties iniciatīvai „Latvijas skolas soma”, skolēni paplašināja zināšanas par datortehnoloģijām. Iegūtās zināšanas noderēs arī mācību procesā: informātikas,  matemātikas, literatūras un vizuālās mākslas stundās.

Sagatavoja Karīna Bagijeva,6.c klases audzinātāja