DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Erasmus+ projekta partneru tikšanās Daugavpils 16.vidusskolā

No 01.09.2019. līdz 31.08.2021. Daugavpils 16. vidusskolā tiek īstenots Erasmus+ programmas Pamatdarbības Nr.2 (KA 2) skolu apmaiņas partnerību projekts “Mācīties vienam no otra – veidot nākotni” (Nr. 2019-1-LV01-KA229-060348_1).

Erasmus+ projekta “Mācīties vienam no otra – veidot nākotni” ietvaros no 2020. gada 17.februāra līdz 23.februārim Daugavpils 16.vidusskolā notika otrā projekta dalībnieku tikšanās, kurā piedalījās partneri no Čehijas, Grieķijas, Itālijas, Vācijas, Daugavpils 15.vidusskolas, mūsu skolēni un skolotāji.

Projekta dalībniekus laipni sagaidīja Daugavpils pilsētas domē un pastāstīja par pilsētu, tās vēsturi, izglītības un uzņēmējdarbības iespējām jauniešiem. Skolā viesus sirsnīgi sagaidīja skolas direktore Olga Dukšinska, vokālais ansamblis un tautas deju kolektīvs. Projekta dalībnieki jautri iemācījās  dažādus vārdus latviešu valodā.

Visās dienās notika aktīvs darbs. Skolēni piedalījās dažādās projekta aktivitātēs, kuru mērķis bija attīstīt jauniešu sociālās kompetences – iecietību, precizitāti, spēju strādāt komandā, atbildību, uzcītību, uzticamību, izturību, mobilitāti, elastību, komunikācijas prasmes, starpkultūru kompetences, kā arī veicināt uzņēmējdarbības izglītību.

Projekta dalībnieki tikās ar dažādiem speciālistiem, jaunajiem un esošajiem uzņēmējiem. Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas vēstniece Oļesja Soboļevska rīkoja semināru  ”Biznesa pamati”. Daloties pieredzē par darbību skolēnu mācību uzņēmumā, Daugavpils Valsts ģimnāzijas skolēni Arturs Ozerskis un Alisa Meškovska profesionāli novadīja meistraklases smutiju gatavošanā un kēksu cepšanā, lai motivētu jauniešus strādāt un attīstīties. Projekta dalībniekiem bija iespēja sadarboties ar Daugavpils uzņēmējiem, kuri stāstīja par savu darbību, kā arī sniedza padomus  topošajiem uzņēmējiem. Māla mākslas centrā un studijā „Latgales dizains” projekta dalībnieki piedalījās darbnīcās – izgatavoja keramikas un dizaina rokdarbu izstrādājumus. Tekstila māksliniece Inga Vasiļjeva organizēja meistarklasi rotājumu izgatavošanā. Daugavpils 16. vidusskolas vizuālās mākslas skolotāja Gaļina Želabovska un mājturības un tehnoloģiju skolotāja Jadviga Osipova novadīja meistarklases, kurās projekta dalībnieki izgatavoja dekoratīvus izstrādājumus un dāvanu maisiņus. Iegūtās teorētiskās un praktiskās zināšanas jaunieši demonstrēja turpmākajās aktivitātēs, veidojot un prezentējot savu uzņēmumu (mini firmu).

Tikšanās noslēgumā visi skolēni saņēma „Uzņēmēja pasi” un apliecību par aktīvu darbu.

Dalībniekiem bija arī iespēja iepazīt skolas vidi, Latvijas kultūru, tradīcijas, vēsturi. Viņi apmeklēja Daugavpils cietoksni, Marka Rotko mākslas centru,  ievērojamākās vietas Rīgā.

Visi projekta dalībnieki augsti novērtēja tikšanās programmu un rīkotās aktivitātes. Kā pozitīvais tika minēta interesanta komunikācija citam ar citu,  svešvalodu izmantošana, kreativitāte un motivācija, jaunas zināšanas uzņēmējdarbībā un pieredzes pārņemšana, kā arī cilvēku atsaucīgums Daugavpilī, vēsturisko vietu krāšņums.

Liels paldies visiem projekta darbā iesaistītajiem par atbalstu un sadarbību!

 

Sagatavoja Daugavpils 16. vidusskolas projekta komanda