DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Iniciatīva „Latvijas skolas soma” 16.vidusskolā: “Ceļojums pa pilsētu ar tramvaju”


Iniciatīvas “Latvijas Skolas soma” ietvaros 2.b un 2.c klases skolēni 4. un 5. februārī piedalījās pasākumā “Ceļojums pa pilsētu ar tramvaju”, kura mērķis – iepazīstināt skolēnus ar pilsētas vēsturi un tramvaja rašanās vēsturi, kas ir viens no populārākajiem pilsētas sabiedriskā transporta veidiem.

Ekskursijas dalībnieki ar interesi un aizrautību klausījās gides stāstījumu, iesaistoties tajā arī paši. Viņi uzzināja daudz interesantu faktu un izbaudīja neaizmirstamu braucienu neparastajā tramvaja vagonā – retro tramvajā. Daugavpils ir multinacionālā pilsēta, kurā tiek pārstāvētas 76 tautības. Braucot gar Latvijas unikālo vietu – Baznīcu kalnu – tika pārrunāts par dažādām konfesijām. Tuvojoties Cietoksnim, atcerējās visus pilsētas vēsturiskos nosaukumus – Dinaburgu, Dvinsku, Borisogļebsku, Daugavpili. Skolēni uzzināja, kāpēc pilsētas mikrorajoniem ir doti nosaukumi Jaunbūve un Ķīmiķu ciemats. Ar lielu interesi skolēni vēroja arī tramvaju depo.

Pateicamies iniciatīvai „Latvijas skolas soma”! Skolēni paplašināja zināšanas par Daugavpils vēsturi un nozīmīgākajām vietām pilsētā. Iegūtās zināšanas noderēs arī mācību procesā: sociālo zinību stundās.

Sagatavoja T. Anufrijeva, 2.b kl.audzinātāja,  un  V.Mikuļina, 2.c kl.audzinātāja