DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Iniciatīva „Latvijas skolas soma” 16.vidusskolā: Preiļu vēstures un mākslas muzeja apmeklējums

Š.g. 5. decembrī iniciatīvas Latvijas skolas soma ietvaros 2.a un 2.b klašu skolēniem bija lieliska iespēja doties kopīgā izzinošā mācību ekskursijā. Izglītojamie apmeklēja Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzeju, kur varēja aplūkot Osvalda Zvejsalnieka gleznu izstādi “Mūžs”. Skolēniem bija iespēja ielūkoties mākslinieka daiļradē, kā arī košo un daudzveidīgo krāsu izvēlē.

Muzejā izglītojamie piedalījās aizraujošā meistarklasē, kurā izveidoja bitītes, jāpiebilst, ka meistarklase aizrāva ne tikai skolēnus, bet arī pedagogus, kas ne tikai labprāt palīdzēja izglītojamiem, bet izveidoja arī savus meistardarbus. Skolēnu degsme par paveikto bija emocijām bagāta, un tas liecināja par šīs mācību ekskursijas jēgpilnību un radošo gaisotni.

Pēc muzeja apmeklējuma izglītojamie devās ceļā uz pilsētu Latgales sirdī – Rēzekni, kur ne tikai iepazina tās ģerboni un simbolus, bet arī ielūkojās pilsētas vēsturē, apmeklējot Rēzeknes pilskalnu un aplūkojot pieminekli “Latgales Māra”.

Paldies iniciatīvai „Latvijas skolas soma” par iespēju vairāk uzzināt par pilsētām Daugavpils apkārtnē un paplašināt savu zināšanu krājumu par šo pilsētu vēsturiskajām iezīmēm.

Sagatavoja Diāna Balalaikina, 2.a klases audzinātāja