DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Iniciatīva “Latvijas skolas soma”16.vidusskolā: deju izrādes “Čipolīno” apmeklējums

Iniciatīvas “Latvijas skolas soma” ietvaros 14. novembrī 4.c klases  skolēni apmeklēja Daugavpils teātri, kurā noskatījās deju izrādi “Čipolīno” (pēc Džani Rodari pasaku motīviem). Daudziem tas bija pirmais teātra apmeklējums dzīvē, un mēs zinām, ka pirmais iespaids ir svarīgs.

Pirms teātra apmeklējuma klases stundā skolēni iepazinās ar Džani Rodari pasakas “Čipolīno” varoņiem un sižetu, jo aktieri, tēlojot Čipolīno piedzīvojumus, izmantoja mūzikas un dejas valodu. Mēs arī atkārtojām uzvedības noteikumus teātrī un uzzinājām par teātra darbu un trupu. Skolēniem bija ļoti patīkami uzzināt, ka galveno lomu spēlē mūsu skolas absolvents Māris Boka.

Izrādes laikā skolēni ļoti emocionāli reaģēja uz pasaku varoņu izdarībām, uzzināja pazīstamu melodiju, interesi izraisīja arī dekorācijas un gaismas efekti.  Pēc izrādes skolēni sajūsmināti dalījās savos iespaidos par redzēto. “Dejotāji izpildīja dažādus akrobātiskus trikus,” stāstīja Jļja. “Foršas dekorācijas,” papildināja Viktorija. “Man ļoti patika dejotāju meistarība,” dalījās savos iespaidos Ksenija. Un tas bija iemesls vēlreiz pārrunāt, cik liela nozīme cilvēka dzīvē ir draudzībai, atsaucībai, izpalīdzībai.

Projekts “Latvijas skolas soma” ir lieliska dāvana skolēniem Latvijas simtgadē. Tas dod viņiem iespēju gūt jaunu dzīves pieredzi, zināšanas, paplašināt redzesloku. Iegūtās zināšanas noderēs arī mācību procesā: klases stundā, sociālo zinību, vizuālās mākslas, mūzikas un literatūras stundās.

Sagatavoja Žanna Ugarenko, 4.c kl.audzinātāja