DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Iniciatīva “Latvijas skolas soma ”16.vidusskolā: muzeju apmeklējums Rīgā.

2019. gada 6. novembrī iniciatīvas “Latvijas skolas soma” ietvaros 7.b un 7.c klases skolēni apmeklēja Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeju un Motormuzeju Rīgā.

Braukšanas mērķis – iepazīties ar Latvijas medicīnas attīstību un ražošanas attīstību Latvijas teritorijā (automobiļu ražošana 20.gs. sākumā). 

Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja mērķis ir radīt sabiedrībā interesi par medicīnas attīstību no senajiem laikiem līdz mūsu dienām un veicināt cilvēka izpratni par vēstures un medicīnas ciešo saistību. Muzejs ir viens no trijiem lielākajiem šāda profila muzejiem pasaulē. Muzeja krājumā glabājas vairāk nekā 203 000 vienību. Katru gadu tiek rīkotas tematiskās izstādes par sabiedrībā aktuālām un interesējošām tēmām.  Skolēniem visvairāk patika apskatīt rekonstruēto viduslaiku klostera hospitāli un aptieku, apmeklēt pēc profesora Paula Stradiņa ieceres izveidoto viduslaiku pilsētu, kā arī iepazīties ar tā laika izplatītākajām slimībām un to ārstēšanas metodēm.

Rīgas Motormuzejs ar savu ekspozīciju apmeklētāju acis priecē jau kopš 1989. gada. Gan toreiz, gan tagad tas ir vienīgais šāda profila muzejs Latvijā un lielākais Baltijā. Izmantojot modernas un interaktīvas tehnoloģijas, skolēni tiek aicināti doties virtuāli patiesā ceļojumā auto būves vēsturē, kas aizsākās pirms 133 gadiem, kad patentēja pirmo auto. Rīgas Motormuzejs vienmēr palicis uzticīgs savai misijai – ieinteresēt cilvēkus un veidot pozitīvu attieksmi pret spēkratu vēsturi un tehnikas mantojumu Latvijā un pasaulē.

Skolēniem arī bija iespēja pastaigāties Vecrīgā, apskatot vēsturiskās ēkas. Iegūtās zināšanas noderēs arī mācību procesā: dabaszinību, sociālo zinību un  vēstures stundās.

Paldies iniciatīvai “Latvijas skolas soma” par iespēju apmeklēt muzejus. Iniciatīva „Latvijas skolas soma” ir lieliska dāvana Latvijas skolēniem.

 

Sagatavoja Oksana Gedzjuna,7.b kl.audzinātāja,

un Leonarda Krukovska,7.c kl.audzinātāja