DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Iniciatīva „Latvijas skolas soma” 16.vidusskolā: baleta „Sniegbaltīte un septiņi rūķīši” apmeklējums

Š.g. 15.oktobrī iniciatīvas “Latvijas skolas soma” ietvaros 8. klašu skolēni apmeklēja Latvijas Nacionālo operu un baletu, lai iepazītu baleta mākslu, paaugstinātu savu kultūras līmeni un paplašinātu redzesloku. Mēs noskatījāmies baleta izrādi “Sniegbaltīte un septiņi rūķīši” – pasakainu rokbaletu, kas veidots pēc brāļu Grimmu pazīstamās un iemīļotās pasakas motīviem kā pirmais lielais oriģinālbalets bērniem atjaunotajā Latvijā (horeogrāfe R.Kaupuža, scenogrāfe E.Bukovska, kostīmu māksliniece E.Patmalniece, gaismu mākslinieks K.Kaupužs, video mākslinieks A.Kopštāls).
Jau ieejot Latvijas Nacionālajā operā un baletā, mums aizrāvās elpa. Visapkārt tāds krāšņums! Kad zālē nodzisa gaisma, sākās … pasaka. Skatoties izrādi, mēs guvām brīnišķīgas emocijas un aizdomājāmies par tādām vērtībām kā mīlestība, uzticība, labsirdība. Mūs pārsteidza varoņu krāsaini tērpi, neparasti gaismas efekti, pārdomu pilna mūzika. Visvairāk patika Sniegbaltīte – burvīga, maiga un mīļa. Rūķi ļoti atraktīvi un jautri, un brīnišķīgākais no tiem ir mazais – septītais rūķis. Pēc izrādes mēs dalījāmies iespaidos par redzēto, dzirdēto, izjusto. Iegūtās zināšanas mums noderēs latviešu valodas, vizuālās mākslas, literatūras un mūzikas stundās.
Pateicamies iniciatīvai „Latvijas skolas soma” par iespēju apmeklēt Latvijas Nacionālo operu un baletu un padziļināt savas zināšanas par šo brīnišķīgo mākslas veidu.

Sagatavoja 8.c klases audzinātāja Laila Romanseviča