DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Starptautiskā konference Dublinā

“Ir daudz jāmācās, lai nedaudz zinātu” (Monteskjē)

Daugavpils 16.vidusskolas pedagoģe Karīna Gomola patiešām daudz mācās, uzzinot jaunu, lai nodotu savas zināšanas audzēkņiem. Maijā, izmantojot iespēju strādāt ar pedagogiem no citām Eiropas valstīm, viņa piedalījās apmācošajā starptautiskajā konferencē, kas notika Īrijas galvaspilsētā. Dublinā skolotāja dalījās darba pieredzē par projektu “Es – dabas draugs”, kurš tika atzīts par vienu no labākajiem Latvijā.

Īrija sagaidīja viesus ar vējainiem, lietainiem laikapstākļiem, taču visus sasildīja draudzīga gaisotne, kura valdīja konferencē.

9.maijā bija tikšanās Aviva Stadium, Dublinā. Sākumā notika plenārija sēde, kurā mūs uzrunāja Eiropas Komisijas un Dublinas izglītības pārvaldes inspektors Seanus Knox, Dublinas parlamenta locekle  Morīna O’Salivana  (Maureen O’Sullivan). Turpinājumā bija iepazīšanās aktivitātes, kurās katram bija iespēja pastāstīt par sevi, vietu, no kurienes esi.

10.maijā darbojāmies darbnīcās (Workshops), kur ieguvām jaunas zināšanas:

  1. The power of public speaking to convince your audience (Publiskās uzstāšanās spēks, lai pārliecinātu savu auditoriju);
  2. Schools as a Learning Organization (Skolas kā mācību organizācija);
  3. Promotion of School Values through Shared Schoo Vision (Skolu vērtību popularizēšana, izmantojot kopīgu Schoo redzējumu).

11.maijā norisinājās saruna par eTwinning skolām, kurā piedalījās Davis koledža (Malva, Īrija). Tad norisinājās diskusija, kuru vadīja Irene Pateraki.

3 dienas pagāja nemanot, atnesot daudz jaunu emociju un ideju, lai īstenotu jaunus projektus. “Senatnē cilvēki mācījās, lai pilnveidotu sevi, tagad mācās, lai pārsteigtu citus” (Konfūcijs). Aicinu mācīties un pārsteigt citus!

 

Sagatavoja Karīna Gomola, sākumskolas skolotāja