DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Iniciatīva “Latvijas skolas soma” 16.vidusskolā: baleta “Apburtā princese” apmeklējums.

Viens no iniciatīvas „Latvijas skolas soma” mērķiem – veikt ieguldījumu brīvas, radošas un atbildīgas sabiedrības tapšanā. Liela nozīme šīs programmas ietvaros ir sasaistei ar kultūru, kas palīdz izglītot mūsdienu skolu jaunatni, akcentējot mūsu vērtību daudzveidību.

2019.gada 11.maijā 8.a klases skolēniem bija iespēja apmeklēt Latvijas Nacionālās operas baleta izrādi „Apburtā princese”. Pirms brauciena notika klases stunda, kurā varēja iepazīties ar baleta izrādes sižetu un noskatīties nelielu fragmentu no tās, lai gūtu priekšstatu par gaidāmo pasākumu. Baleta izrādes laikā skanēja P.Čaikovska mūzika, bija skaists skatuves noformējums. Tas viss palīdzēja iejusties pasaku pasaulē, kur mīt apburošas fejas, princese Aurora un ļaunie tēli. Visām princesēm un prinčiem parasti pienākas krāšņi tērpi. Tāpat to varēja redzēt šajā baleta izrādē. Kā jau visas pasakas, arī šī beidzās laimīgi. No simtgadu miega aizmigušo princesi pamodināja skaista un drosmīga prinča skūpsts.

Paldies   iniciatīvai “Latvijas skolas soma” par iespēju apmeklēt  Latvijas Nacionālo Operu un baletu.     Iniciatīva „Latvijas skolas soma” ir lieliska dāvana skolēniem valsts simtgadē.

Sagatavoja I. Fellaha,8.a kl. audzinātāja