Gadiem ejot, suši Latvijā kļuvis daudz pieejamāks un mūsdienās pat ir iecienīts ēdiens svētkos un ballītēs. Lai gūtu priekšstatu par šī gardā ēdiena gatavošanu, šī gada 21.martā mūsu skolas 3.a un 5.c klases skolēni kopā ar klases audzinātājām Natāliju Mickeviču un Karīnu Gomola devās uz “VĒSMA gastrobāru”, lai piedalītos radošajā darbnīcā bērniem – suši gatavošanas meistarklasē “Suši – tik vienkārši un tik noslēpumaini”.
Mūs sagaidīja suši šefs Jānis. Pasākums sākās ar to, ka skolēniem izstāstīja suši vēsturi, no kā tiek gatavoti suši, kādi noteikumi jāievēro gatavošanas laikā un, protams, kā jārīkojas ar suši kociņiem. Jaukā un labvēlīgā atmosfērā skolēni pavadīja pēcpusdienas laiku. Skolēni uzzināja arī dažus noslēpumus, kā gatavot suši – tā izdošanās galvenā veiksme atkarīga no pareizi izvārītiem rīsiem. Gandarīti, jo šoreiz patstāvīgi gatavoja suši, un sātīgi paēduši skolēni devās mājās. Pasākums bija izzinošs un ļoti interesants.
Sagatavoja Karīna Gomola, 5.c kl.audzinātāja