DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Brauciens uz Kuldīgu

Šī gada 9.martā mūsu skolas skolēni kopā ar skolotāju Karīnu Gomola un Sergeju Kiseļovu tika uzaicināti uz Latvijas Telpu Futbola asociācijas fināla spēli Kuldīgā. Spēle norisinājās starp Rīgas komandu New Project un Daugavpils vienību LDz Cargo/DFA. Mūsu uzdevums bija atbalstīt šajā spēlē Daugavpils komandu, un mēs bijām labi fani. LDz Cargo/DFA vienība izcīnīja Latvijas kausa trofeju, finālā ar 6:2 pieveicot Rīgas New Project komandu.

Mums izdevās šo braucienu apvienot ar ekskursiju pa Kuldīgas pilsētu ģida pavadījumā. Pirmais apskates objekts bija vecā pilsēta, kur mēs spērām kāju senā pagātnē, apskatot veco rātes namu, pastaigājoties pa šaurām bruģa ieliņām. Apmeklējām Kuldīgas novada novadpētniecības un mākslas muzeju, kur apskatījām ekspozīciju “Nameja Gredzens”, kurā izstādīti filmas “Nameja gredzens” krāšņākie tērpi. Jāatzīmē, ka Kuldīgā 2018. gadā tā bija skatītākā filma. Tā ir pirmā Latvijas filma, kuras radītajiem tērpiem izveidota atsevišķa izstāde. Tajā ir redzami desmit mākslinieces Sandras Silas radītie tērpi, kuros filmas uzņemšanas laikā tērpušies aktieri. Māksliniece atklāj, ka kostīmu tapšanas laikā ieguldīts milzīgs darbs un kopumā radīti vairāk nekā 300 tērpu komplektu. „Tērpu izstāde ir īpašs notikums, jo skatītāji aizraujas ar filmas stāstu, tāpēc kostīmi, rotas, dažādas detaļas nereti paliek nepamanītas,” pārdomās dalās Sandra Sila.  Nākamais apskates objekts bija Ventas rumba – platākais ūdenskritums Eiropā, kura augstums ir 1,6 – 2,2 m, bet garums palu laikā sasniedz līdz pat 270 m. Pārgāzi veido visai interesanta līkloču līnija. Ventas rumba ir dabas piemineklis un ietilpst Ventas ielejas dabas liegumā. Vēl skolēniem bija iespēja apskatīt Latvijā augstāko Alekšupītes ūdenskritumu, kurš 17. gadsimtā tika nostiprināts un apbūvēts, lai tā straumi savulaik izmantotu Kurzemē pirmo papīra dzirnavu darbināšanai.

Izsakām milzīgu paldies skolas administrācijai, skolēnu vecākiem, LDz Cargo/DFA komandas vadībai par lielisku iespēju piedalīties šajā braucienā.

 

Sagatavoja Karīna Gomola, 5.c kl. audzinātāja
 un Sergejs Kiseļovs, sporta skolotājs